Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki kokeilee Me-säätiön Noodi-sovellusta opinto-ohjauksessa

Julkaistu 11.4.2018 10.55

Kokeilun tavoitteena on selvittää, auttaako sovellus ammatinvalinnassa.

Tamperelaisissa yläkouluissa kokeillaan uutta Noodi-sovellusta opinto-ohjauksessa. Sovellus on kaikille avoin, maksuton työkalu ammatin- ja koulutuksen valintaan. Nuori kirjaa ensin palveluun tilanteensa, osaamisensa ja unelmansa. Tämän jälkeen Noodi-palvelun algoritmi etsii miljoonista eri koulutus- ja ammattiyhdistelmistä sopivimmat ja esittelee nuorelle erilaiset vaihtoehdot. Eri polut perustuvat tilastolliseen malliin, joka on luotu Tilastokeskuksen datasta.

Tampereen kaupungin kestävää kehitystä ja digitalisaatiota edistävä Smart Tampere -ohjelma on sopinut ME-säätiön kanssa sovelluksen kokeilusta. Noodia testaa 12 yläkoulun opinto-ohjaajaa kevätlukukauden ajan. Noodin käyttäminen on nuorille vapaaehtoista. Kokeilun jälkeen opinto-ohjaajilta tullaan kysymään, ovatko he huomanneet sovelluksesta olevan apua nuorten ammatinvalintaan. Me-säätiö hyödyntää vastauksia sovelluksen jatkokehityksessä.

– Tarkoituksena on kokeilla uutta digitaalista välinettä oppilaiden ohjauksessa ja testata sovelluksen toimivuutta yläkoululaisten käytössä. Jos Noodista on opinto-ohjauksessa apua, sovelluksen käyttöä laajennetaan muihinkin kouluihin, projektipäällikkö Marika Korpinurmi Smart Tampere -ohjelmasta kertoo.

ME-säätiön tarkoituksena on vähentää yhteiskunnallista eriarvoistumista ja syrjäytymistä. Tampereella ME-säätiö tekee yhteistyötä Tampereen kaupungin kanssa yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Yhteistyön tuloksena Peltolammin koulun yhteyteen on perustettu kaikille avoin Me-talo

Ulkoinen linkkiwww.noodi.me


Lisätietoja

Perusopetuksen rehtori
Marika Korpinurmi
puhelin 040 806 2605
sähköposti [email protected]


Teksti Hanna Porrassalmi