Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki vauhdittaa kaupungin eteläisen osan kehittämistä tonttikaupalla

Julkaistu 9.4.2018 17.01

Tampereen kaupunki ostaa tontin Lempääläntien varresta Lakalaivan alueella Hartela Etelä-Suomi Oy:ltä. Tontti sijaitsee noin neljän kilometrin päässä keskustasta etelään näkyvällä paikalla kehätien ja Helsingin moottoritien risteysalueella. Tampereen kaupunginhallitus päätti asiasta 9.4.2018.

Tampereen eteläpuolisen Multisilta-Lakalaiva-Peltolammi alueen kehittämisen käynnistäminen vaatii kaupungilta aktiivisia ja varhaisia toimenpiteitä eli tulevien palveluiden suunnittelua ja maapoliittisia keinoja. Tontin saaminen kaupungin omistukseen heti kehittämisen alkuvaiheessa helpottaa Lakalaivan alueen kaavamuutoksien käynnistäminen mm. alueella tarvittavien liikennejärjestelyiden osalta.

Alueen hankkiminen kaupungin omistukseen nopeuttaa uuden hyvinvointikeskuksen rakentamista sekä merkittävää asumisen ja palveluiden lisäämistä alueelle. Osa ostettavasta tontista käytetetän alueen rakentamisen edellyttämiin liikennejärjestelyihin ja osaa siitä on mahdollista käyttää vaihtotontteina Lakalaivan nykyisen yritysalueen kehittämisessä.

Tontin pinta-ala on 38 342 m2 ja sillä sijaitsee 3 441 k-m2:n suuruinen teollisuus- ja toimistorakennus. Tampereen kaupungin kiinteistötoimi on teettänyt kohteesta kiinteistöarvion, jonka mukaan kiinteistötoimen ja Hartela Etelä-Suomi Oy:n neuvotteluissa sovittu kauppahinta 3,3 miljoonaa euroa vastaa kohteen käypää markkinahintaa. Tontin hankkimiseen on varauduttu kuluvan vuoden talousarviossa.


Lisätietoja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja
Teppo Rantanen
puhelin 040 023 5442
sähköposti [email protected]

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu