Siirry sisältöön

Työllisyyspalveluihin vierailijoita Rotterdamista

Julkaistu 29.3.2018 15.33

Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut saa ensi viikolla vieraita Rotterdamista. Vierailu liittyy suurten kaupunkien Eurocities-yhteistyöjärjestön Cities Grow -hankkeeseen, jossa Tampere ja Rotterdam ovat mentori ja oppija -työpari. Hankkeen tavoitteena on maahanmuuttajayrittäjien integrointi ja yritystoiminnan vahvistaminen.

Rotterdamissa on reilun vuoden ajan kokeiltu mallia, jossa maahanmuuttajan perustamaa yritystä viedään eteenpäin oppilaitosten ja yrityskummien yhteisvoimin. EU:ssa palkittu malli perustuu kolmen tahon yrittäjän, oppilaitoksen ja yrittäjää auttavan yrityskummin yhteistyöhön. Sama malli halutaan juurruttaa Tampereelle.

- Rotterdamin mentorit ovat alansa huippuja ja saamme hyödyntää heidän kokemuksensa paikallistason yhteistyössä. Rotterdamin malli on hyvin integroitavissa tulevaisuuden työllisyyspalveluihin Tampereella. Tästä tulee hyvä tuote yrittäjyyden edistämiseen ja maahanmuuttajien palveluihin. Hyvää on sekin, että vaikka hankkeessa mennään maahanmuuttajakärki edellä, on se lavennettavissa koskemaan myös kantaväestöä, kertoo työllisyyspalveluiden kehitysjohtaja Mika Itänen.

Tampereella tämän kolmikantamallin rakentaminen on jo käynnistynyt. Työllisyyspalveluiden lisäksi yhteistyössä mukana ovat TAMK, Pirkanmaan Yrityskummit ry ja Business Tampere.

- Tampere on ollut onnekas Cities Grow -ohjelmassa, kun kumppaniksi tuli juuri Rotterdam. Heillä on kokemusta maahanmuuttajien kohtaamisesta ja omasta Business Case -ohjelmastaan, joka tähtää maahanmuuttajien työllistymiseen, sanoo Pirkanmaan Yrityskummien Eero Posti.

Vierailu kestää neljä päivää. Ohjelmassa on tutustumista muun muassa Tampereen kaupunkiin ja työllisyyspalveluiden yrittäjyyden ja maahanmuuttajien palveluihin sekä oppilaitoksiin. Mentorointi ja kokemusten vaihtaminen näyttelevät isoa osaa.

- Vierailun aikana paikallistason toimijat pääsevät oppimaan toisiltaan. Tällainen vertaistuki ja ideoiden jakaminen on hyvin antoisaa, summaa palvelupäällikkö Marja Nyrhinen työllisyyspalveluiden kotoutumisen ja maahanmuuttajien palvelukokonaisuudesta.

- Odotan vierailijoilta kriittistä näkemystä Tampereen maahanmuuttajien työllistämiseen tähtäävästä mallista ja meneillään olevasta pilottihankkeesta. Erityisesti odotamme kuulevamme kokemuksia työllistymisestä sekä oppilaitosten ja oppilaiden motivoinnista Rotterdamissa, lisää Posti.


Lisätietoja

Erityisasiantuntija
Petri Pekkola
puhelin 040 760 8116
sähköposti [email protected]

Kehitysjohtaja
Mika Itänen
puhelin 040 566 1245
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Marja Nyrhinen
puhelin 040 572 7932
sähköposti [email protected]