Siirry sisältöön

Päiväkoti- ja kouluverkko: yleisötilaisuus ja chat valmistelun etenemisestä

Julkaistu 28.3.2018 14.56

Tampereen kaupungin päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen valmistelu etenee. Helmikuussa kuntalaisille järjestettiin aiheesta kysely, jonka tuloksia esitellään kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 11.4.2018 klo 18 alkaen. Tilaisuus lähetetään myös suorana verkossa. Torstaina 12.4.2018 aiheesta voi keskustella myös chatissa.

 

Keskustelutilaisuus järjestetään keskiviikkona 11.4.2018 klo 18–19.45 Keskusvirastotalossa, osoitteessa Aleksis Kiven katu 14-16 (valtuustosali, 5.krs). Keskustelutilaisuuden puheenjohtajana toimii apulaispormestari Johanna Loukaskorpi.

Tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä verkossa osoitteessa http://www.mediaserver.fi/live/tampere ja aiheista voi keskustella myös verkossa lähetysikkunan alla näkyvällä kommenttiseinällä. Keskusteluun voi osallistua Twitterin kautta lisäämällä twiittiin aihetunnisteen #trepalveluverkko, tekstiviestitse (ks. ohjeet lähetysikkunan alta) tai lähetysikkunan alla olevalla verkkolomakkeella.

Ulkoinen linkkiSuora lähetys yleisötilaisuudesta

Päiväkoti- ja kouluverkosta toteutettiin kysely 12.–25.2.2018. Siihen saatiin 3 800 vastausta, joita hyödynnetään selvityksen valmistelussa. Vastauksia on käsitelty muun muassa päiväkodin johtajien ja rehtoreiden yhteisessä työpajassa ja alueverkostoissa sekä nuorisovaltuuston hallituksessa.

Nyt pidettävässä tilaisuudessa muun muassa kerrotaan tarkemmin, mistä päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksessä on kyse ja käydään läpi kyselytulokset. Lisäksi kuullaan nuorisovaltuuston edustajan puheenvuoro ja keskustellaan aiheesta. Tilaisuudessa voi myös antaa mielipiteensä erilaisista päiväkoti- ja kouluratkaisuista.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa 12.4.2018 alkaen osoitteesta https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/paivakotien-ja-koulujen-palveluverkkoselvitys.html .

Voit osallistua myös chat-keskusteluun torstaina 12.4.

Torstaina 12.4. klo 10-14 ja klo 16-19 järjestetään Kysy niin vastaamme -chat, jossa voi kysyä päiväkoti- ja kouluverkkoon liittyviä asioita. Chatissa kysymyksiin vastaavat selvityksen valmistelijat ja kasvatus- ja opetuspalveluiden asiantuntijat.

Chat on mainittuina ajankohtina avoinna osoitteessa https://www.tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/paivakotien-ja-koulujen-palveluverkkoselvitys.html .

Suunnitelman valmistelu jatkuu

Tampereen kaupunki tekee kuluvan kevään aikana suunnitelman tulevaisuuden päiväkoti- ja kouluverkoksi vuosille 2018-2033. Kysely ja valmisteilla oleva suunnitelma koskee koko kaupunkia.

Päiväkoti- ja kouluverkosta tehtävässä suunnitelmassa tarkastellaan nykyistä palveluverkkoa ja selvitetään verkon toimivuutta nyt ja tulevaisuudessa. Selvitys perustuu pormestariohjelmaan. Suunnitelmaan sisältyy lapsivaikutusten arviointi.

Pormestariohjelman mukaan suunnitelman lähtökohtina ovat lasten määrän kasvu, uuden opetussuunnitelman mukainen oppimisympäristö, monipuolinen opetustarjonta ja nykyisten tilojen sisäilmaongelmat sekä kulkuyhteydet. Huonokuntoisista päiväkoti- ja koulutiloista luovutaan, mikäli niiden peruskorjaus ei ole tarkoituksenmukaista.

Työssä arvioidaan nykyisen päiväkoti- ja kouluverkon toimivuutta tulevaisuudessa, kun otetaan huomioon väestön kasvu ja asumisen painopisteiden alueelliset muutokset. Selvityksessä tarkastellaan myös palvelujen saavutettavuutta. Mukana tarkastelussa ovat nykyisten päiväkotien ja koulujen kuntotiedot, sisäilmahaasteet ja jo päätetyt, tulevat uudiskohteet. Suunnitelmassa esitetään vaihtoehtoisia ratkaisumalleja.

Nyt tehtävä selvitys ja suunnitelma koskevat koko kaupungin päiväkoti- ja kouluverkkoa. Esityksen käsittelee sivistys ja kulttuurilautakunta.

--
Tiedotetta päivitetty 11.4.2018: lisätty tieto suorasta lähetyksestä.


Lisätietoja

Kehittämiskoordinaattori
Monika Sola
puhelin 040 801 6011
sähköposti [email protected]

Koordinaattori
Elina Kalliohaka
puhelin 040 486 4918
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala