Siirry sisältöön

Raitiotien länsiosalla aloitetaan mittaukset ja maaperätutkimukset

Julkaistu 21.3.2018 15.16

Tampereen raitiotien toisen osan (Pyynikintori–Lentävänniemi) suunnittelua varten tehdään maaperän pohjatutkimuksia ja kairauksia Sepänkatu–Paasikivenkatu–Rantatie-osuudella. Työt aloitetaan maanantaina 26. maaliskuuta 2017, ja ne kestävät ensimmäisessä vaiheessa noin kuukauden.

Kairaukset aloitetaan Rantatieltä Santalahden vierasvenesataman kohdalta, josta edetään vaiheittain Sepänkadulle. Pohjatutkimuksia ja kairausta tehdään yksittäisissä pisteissä ja ne voivat hetkellisesti aiheuttaa Rantatiellä ja Sepänkadulla lyhytkestoisia liikennemuutoksia kuten ajokaistojen kavennuksia. Liikenne ohjataan tarvittaessa pois työalueelta.

Kairaukset toteuttaa Tampereen Infra. Nyt tehtävien tutkimusten jälkeen jatketaan myöhemmin keväällä tai alkukesästä vielä tarkentavia mittauksia ja kairauksia samalla alueella. Lisäksi tutkimuksia tullaan kevään aikana aloittamaan myös Lielahdessa osuudella Federleynkatu–Kehyskatu–Lielahdenkatu–Halkoniemenkatu. Tarpeen mukaan pohjatutkimuksia tehdään suunnittelun edetessä lisää, arviolta vuoden 2018 loppuun saakka.

Raitiotien osan 2 suunnittelu- ja kehitysvaihe aloitettu

Raitiotieallianssi on käynnistänyt raitiotien osan 2, Pyynikintorilta Lentävänniemeen Hiedanrannan kautta, suunnittelun ja tavoitekustannuksen laskennan. Osan 2 kehitysvaiheen ja suunnittelun aloitus hyväksyttiin Tampereen kaupunginhallituksen päätöksellä viime joulukuussa.

Sepänkatu–Santalahti-osuudella raitiotie päätettiin linjata niin sanotun Silta-vaihtoehdon mukaisesti, jossa raitiotie sijaitsee Santalahden alueella Rantatien ja Paasikivenkadun välissä ja ylittää Paasikiventien noin sata metriä pitkää ylikulkusiltaa pitkin Santalahden asuinalueen länsipuolella.


Lisätietoja

Tampereen Infra
Mittaustyöpäällikkö
Harri Ruhala
puhelin 050 520 8600

Raitiotieallianssi Suunnittelupäällikkö
Tarmo Keski-Loppi
puhelin 040 862 1643


Teksti Marja Merta