Siirry sisältöön

Liikennevalojen noudattamisen tehovalvontaa Tampereella

Julkaistu 19.3.2018 13.21

Tampereella on tehovalvottu viime viikkoina punaisia valoja päin ajamista kuudessa risteyksessä: Nekalantien ja Hallilantien, Paasikiventien ja Enqvistinkadun, Tampereen valtatien ja Hatanpään valtatien, Hämeenpuiston ja Satamakadun sekä Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun risteyksissä ja Teiskontien ja Hervannan valtaväylän rampissa.

kuva: liikennevalot
 

Näistä selkeästi ongelmallisin sekä liikenteellisesti että määrällisesti on Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien risteys, jossa ajetaan eniten päin punaisia valoja.

-Olemme puuttuneet lukuisiin punaisia liikennevaloja päin ajamisiin näissä risteyksissä, ja kirjoittaneet monia sakkoja. Punaista päin ajaminen vaarantaa muiden tielläliikkujen turvallisuuden ja osoittaa välinpitämättömyyttä liikennesääntöjä kohtaan, toteaa ylikonstaapeli Mikko Satonen.

Punaisia päin ajamisen tehovalvonta Tamperella on osa Sisä-Suomen poliisin, Tampereen kaupungin, Liikenneturvan ja Pirkanmaan ELY-keskuksen hanketta, jossa selvitetään liikennekäyttäytymistä liikennevalo-ohjatuissa liittymissä onnettomuus- ja ajoneuvotietojen perusteella.

Tehovalvonta jatkuu tällä ja ensi viikolla.


Lisätietoja

Sisä-Suomen poliisi:
Ylikonstaapeli
Mikko Satonen
puhelin 0295 445 352

Tampereen kaupunki:
Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917


Teksti Sisä-Suomen poliisilaitos