Siirry sisältöön

Alueverkostoissa voit vaikuttaa kaupunginosasi asioihin – tutustu toimintaan 15.3. pääkirjasto Metsossa

Julkaistu 9.3.2018 13.19

Haluatko tietää, mitä kotikaupunginosassasi tapahtuu? Onko sinulla kaupunginosaasi liittyviä ideoita tai huolia? Alueverkostoissa pääset yhdessä muiden kanssa kehittämään lähialuettasi ja sen palveluja ja toimintaa.

Talvinen Tampere
 

Tule tutustumaan alueverkostoihin torstaina 15.3. klo 17.30 - 19.00 pääkirjasto Metson alakerran Lehmus-saliin (Pirkankatu 2, Tampere).

Alueverkostot ovat Tampereen kaupungin kaikille avoimia ryhmiä, joissa asukkaat, yhdistykset, yritykset ja palvelujen järjestäjät kehittävät yhdessä oman alueen palveluita ja toimintaa. Niiden kautta kaupunki saa tärkeää kokemustietoa alueelta valmistelua ja päätöksentekoa varten. Toiminta on kaikille avointa ja jokainen voi osallistua siihen oman kiinnostuksensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Eri toimijat kohtaavat verkostossa tasaveroisina kumppaneina.

Yhteisissä alueverkostojen tapaamisissa ideoidaan ja keskustellaan, tehdään aloitteita ja otetaan kantaa valmisteilla oleviin asioihin. Asukkaiden osallistumismahdollisuuksia tuetaan ja tavoitteena on, että alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kokemustieto otetaan mukaan palvelujen kehittämiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Alueverkostojen avulla osallistujat myös verkostoituvat omaehtoiseen toimintaan.

Alueverkostoja vetävät Tampereen kaupungin aluekoordinaattorit, jotka työskentelevät alueensa hyvinvointikeskuksissa. Alueverkostot toimivat kaakon, etelän, koillisen ja lännen alueilla.

Kaupunki on varannut vuosittain kullekin alueelle 5 000 euron aluerahan yhteisöllisten tapahtumien toteuttamiseen. Alueverkosto tekee esityksen aluerahan myöntämisestä.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]


Teksti Aija Karttunen ja Marika Haapala

Kuvat Atacan Ergin