Siirry sisältöön

Ikäihmisten kotona asumista tukevia palveluja kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa

Julkaistu 7.3.2018 10.20

Tampereen kaupunki ja Tampereen yliopisto ovat mukana kansainvälisessä SoCaTel-projektissa, jossa kehitetään ikäihmisten kotona asumista tukevia palveluita yhdessä ikäihmisten, palvelujen järjestäjien ja tuottajien sekä oppilaitosten ja vapaaehtoisten kanssa.

Projektissa kehitetään yhteiskehittämisen menetelmiä. Yhteiskehittämisen tueksi kehitetään digitaalinen alusta. Erityisesti halutaan parantaa ikääntyneiden mahdollisuuksia vaikuttaa ja osallistua palveluiden kehittämiseen.

Projektin aikana järjestetään työpajoja, joihin kutsutaan erityisesti säännöllisen kotihoidon palveluita käyttäviä ikäihmisiä ja heidän läheisiään, palveluiden järjestämisestä vastaavia viranhaltijoita, palveluita tuottavia julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin työntekijöitä, oppilaitosten edustajia sekä vapaaehtoistoimijoita.

Työpajoissa kehitettäviä uusia toimintamalleja kokeillaan Tampereella keskustassa, erityisesti Pyynikin ja Amurin alueen kotihoidossa. Projektin kehittäjäverkostossa kuuluvat kotihoidon lisäksi mm. Tipotien sosiaali- ja terveysasema, Tredun Santalahden toimipiste, Peurankallion lähitori, Tampereen Taidemuseo ja pääkirjasto Metso.

Euroopan Unioni on myöntänyt projektille kolmivuotisen rahoituksen. Joulukuussa alkanut projekti kestää 30.11.2020 saakka.

Projekti toteutetaan yhdessä Espanjan, Irlannin ja Unkarin kanssa. Mukana on yksi yliopisto ja yksi kaupunki jokaisesta maasta. Lisäksi projektiin osallistuu kehittäjäkumppaneita Kyprokselta, Hollannista ja Ranskasta. Koko hanketta koordinoi yliopisto Universitat Rovira i Virgili Espanjasta.

Tampereen projektin johtaja on professori Jari Stenvall Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta. Projektipäällikkönä toimii kehittämispäällikkö Mari Lahtinen ja projektisuunnittelijana Leena-Kaisa Nikkarinen Tampereen kaupungilta. Projektin ohjausryhmä koostuu Tampereen kaupungin ja Tampereen yliopiston asiantuntijoista.

SoCaTel-verkkosivut (Eurooppa) sekä Tampereen oma verkkosivu julkaistaan kevään 2018 aikana.


Lisätietoja

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu
Professori
Jari Stenvall
puhelin 040 828 4350
sähköposti [email protected]

Tampereen kaupunki
Projektipäällikkö
Mari Lahtinen
puhelin 040 806 3049
sähköposti [email protected]