Siirry sisältöön

Osallistu työpajaan ja vastaa kyselyyn Vuoreksen viher- ja vesiympäristöistä

Julkaistu 5.3.2018 13.28

Kaupunkilaisia ja asiantuntijoita kutsutaan kehittämään yhdessä Vuoreksen luontoperustaisia järjestelmiä. Luonto kaupungissa - Sinivihreä Vuores -työpaja pidetään Vuoreksen koululla (Rautiolanrinne 2) maanantaina 12.3.2018 kello 17–20.

kuva: Tulvaniitty ja oja Vuoreksessa
 

Ilmoittaudu työpajaan sivulla www.tampere.fi/unalab. Verkossa on myös avoinna karttapohjainen asukaskysely Vuoreksen sinivihreästä verkostosta 9.3.2018 saakka.

Luontoperustaiset järjestelmät ovat kaupungin viheralueita ja vesiympäristöjä, joilla on monta tehtävää. Sinivihreä verkosto virkistää kaupunkilaisia, viivyttää ja puhdistaa hulevesiä, puhdistaa ilmaa ja tarjoaa elinympäristön eläimille. Vuoreksen luontoperustainen hulevesien käsittelyjärjestelmä on Suomen laajin.

Tampereen kaupunki on mukana EU-hanke Unalabissa, jossa kehitetään kaupungin luontoperustaisia järjestelmiä Living Lab -hengessä. Living Labeissa tutkijoina toimivat paitsi asiantuntijat, myös paikalliset asukkaat, jotka testaavat uusia innovaatioita arkielämässään. Hankkeen "eläviä laboratorioita" ovat Vuores ja Hiedanranta. Molemmissa laboratorioissa järjestetään kevään aikana kolmen työpajan sarja.

Hiedanrannan työpaja tiistaina 13.3.

Hiedanrannan ensimmäinen työpaja on vuorossa tiistaina 13.3. kello 12–16 Lielahden kartanossa. Työpaja järjestetään osana Ihmisten muotoilema Hiedanranta -seminaaria.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Maarit Särkilahti
puhelin 040 538 6535

Projektisuunnittelija
Salla Leppänen
puhelin 044 423 5406