Siirry sisältöön

Haiharan taidekeskuksen taiteilijaresidenssissä tanssitaidetta

Julkaistu 27.2.2018 17.26

Maaliskuussa Haiharan taidekeskuksen taiteilijaresidenssiin saapuvat työstämään S-projektiaan koreografi ja tanssija Linda Martikainen sekä koreografi, esiintyjä ja opettaja Heli Keskikallio.

Haihara-sali
 

Heli Keskikallion ja Linda Martikaisen S-projekti koostuu rinnakkain työstettävistä sooloesityksistä Phhhhh ja Meeting Him. Työryhmään kuuluvat lisäksi puku-/tilasuunnittelija Siru Kosonen sekä äänisuunnittelija Jyri Pirinen.

Keskikallio käsittelee työssään Phhhhh pehmeyttä olemisen laatuna sekä sen synnyttämiä merkitysmaailmoja aistisen ja kulttuurisen luennan kautta. Martikainen tarkastelee ja kysyy Meeting Him -soolossaan sukupuolen kehollisia olemisen tapoja ja laatuja henkilökohtaisen kehokokemuksensa kautta, herkistyen omille maskuliinisille ja feminiinisille olomuodoilleen.

Yhdessä Keskikallio ja Martikainen pohtivat mitä sooloesitys on tai mitä se voisi olla, etenkin suhteessa siihen, mitä soolotyöhön on historiallisesti latautunut erityisesti tanssitaiteen ja koreografian kontekstissa. Haiharan tanssitaideresidenssissä he työskentelevät yksin ja yhdessä soolojensa kysymysten ja materiaalien parissa, jakaen harjoitteita sekä työvaiheita. Rinnakkainen työskentelytapa nousee tarpeesta tarkastella yhdessä itsenäistä, henkilökohtaista ja usein myös yksinäistäkin sooloprosessia.

Projektille keskeistä on pitkäkestoisessa prosessissa työskentely, joka antaa materiaaleille ja yhteistyölle aikaa kypsyä, sekä keskeneräisten soolotöiden vaiheiden jakaminen. Joulukuusta 2016 lähtien Keskikallio ja Martikainen ovat osana työskentelyä järjestäneet avoimia esitysdemoja, joihin kuuluu demon jälkeinen yleisökeskustelu. Myös Haiharassa järjestetään yleisölle avoin esitysdemo sekä työpaja molempien soolotöiden tiimoilta.

Residenssin järjestävät yhteistyössä Sisä-Suomen tanssin aluekeskus ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Demoesitys tiistaina 27.3. klo 19
Phhhhh, kor. Heli Keskikallio
Meeting him, kor. Linda Martikainen
Vapaa pääsy!

Lisäksi tanssin ammattilaisille järjestettävät työpajat / aamutunnit seuraavasti:
Linda Martikaisen työpaja 6.3. klo 10-13, Haihara
Heli Keskikallion työpaja 8.3. klo 10-13, Haihara
Linda Martikaisen aamutunti 12.3. 9.30-11, Liikelaituri
Heli Keskikallion aamutunti 14.3. 9.30-11, Liikelaituri

Lisätiedot:
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
Piia Kulin, toiminnanjohtaja
gsm. 050 552 1138
piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi