Siirry sisältöön

Hiedanrantaan avataan ilmainen taidegalleria

Julkaistu 23.2.2018 10.18

Hiedanrantaan avataan taiteilijoiden ylläpitämä taidegalleria, joka tarjoaa nykytaidetta historiallisessa miljöössä Lielahden kartanossa. Galleria Hieta avataan 3. maaliskuuta. Gallerian toiminnassa on poikkeuksellista maksuttomuus: taidetila on ilmainen yleisön lisäksi taiteilijoille. Kyseessä on kokeilu, jonka Tampereen kaupungin Hiedanrannan kehitysohjelma mahdollistaa antamalla tilat käyttöön.

Galleria Hietaa pyörittää neljä nuorta tamperelaista kuvataiteilijaa, jotka kaikki ovat valmistuneet TAMK:in kuvataiteen koulutusohjelmasta. Työryhmän jäsenet Katri Kempas, Sakari Larjo, Ida Sokka ja Senni Aleksandra toimivat kaikki aktiivisesti kuvataiteilijoina.

Galleria Hiedan ensimmäinen näyttely "Hetket" on kuratoitu ryhmänäyttely, jossa näyttelyn teokset käyvät keskenään vuoropuhelua. Näyttelyn kantavana teema on hetket, läsnäolo ja vuorovaikutus. Ensimmäiseen näyttelyyn on kutsuttu neljä taitelijaa, jotka ovat omalla aktiivisuudellaan ja kiinnostavuudellaan osoittaneet työryhmän mielestä olevansa ammattimaisia ja vakuuttavia. Kutsunäyttelyssä on mukana taiteilijat Riikka Lenkkeri, Heli Ryhänen, Mia Saharla ja Sanni Seppä. Galleria Hiedan avajaisia vietetään lauantaina 3. maaliskuuta klo 15–17. Näyttely on auki 4.3–25.3. päivittäin ma-pe klo 9–17 ja la-su 11–17.

Osa väliaikaista toimintaa

Galleria Hieta on avoinna maaliskusta toukokuuhun ja se on osa Hiedanrannan väliaikaista toimintaa. Taidetila on kolmen kuukauden kokeilu, jonka tarkoituksena on avata Lielahden Kartanon tiloja yleisölle ja tarjota kaupunkilaisille sekä taiteilijoille ilmainen tila taiteelle ja taiteen kokemiseen. Galleria Hieta järjestää kaikille avoimen näyttelyhaun keväällä. Näyttelyn haku ei ole suunnattu pelkästään ammattitaiteilijoille vaan näyttelyhaku on kaikille avoin. Työryhmä kuratoi näyttelyt teosten perusteella.

Väliaikainen Hiedanranta on osa Hiedanrannan kehitysohjelmaa. Tampereen kaupunki mahdollistaa alueella kaupunkilaisten ja yhteisöjen järjestämiä maksuttomia, matalan kynnyksen kulttuuri- ja taidetapahtumia ja kaikille avointa toimintaa. Väliaikaisen Hiedanrannan tavoitteena on elävöittää tulevaisuuden kaupunginosaa sekä lisätä alueen viihtyisyyttä ja tarjota kaupunkilaisille konkreettisia mahdollisuuksia osallistua alueen kehittämiseen.

Galleria Hieta, Lielahden kartano, Lielahdenkatu 10–12, Tampere

Avoinna: arkisin klo 9–1, viikonloppuisin klo 11–17

Lisätiedot: Galleria Hieta, Iida Sokka 045 6929260


Lisätietoja

Tampereen kaupunki / Hiedanrannan kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Kirsti Toivonen
puhelin 040 806 3073

Projektikoordinaattori
Sini Jussila
puhelin 040 1253 703
sähköposti [email protected]


Teksti Sini Jussila