Siirry sisältöön

Tulisitko tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle?

Julkaistu 22.2.2018 12.28

Tampereen kaupunki etsii uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille järjestetään koulutus maaliskuussa Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla. Jos olet tasapainoinen ja pitkäjänteinen aikuinen, tule mukaan koulutukseen ja toimintaan.

Valokuva: Poika kiipeilytelineellä.
 

Tukihenkilön voi saada 7–17 -vuotias tamperelainen tai orivesiläinen lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää elämäntilanteensa vuoksi tai on muuten tuen tarpeessa. Tukea kaipaavia lapsia ja nuoria on enemmän kuin tukihenkilöitä. Erityisesti jonossa on miehiä tukihenkilökseen kaipaavia poikia.

Koulutus perehdyttää toimintaan

Koulutus antaa valmiudet lasten ja nuorten tukihenkilönä toimimiseen. Koulutus pidetään kahtena peräkkäisenä torstai-iltana 8.3. ja 15.3 klo 16.30 - 20.00 Tipotien sosiaali- ja terveysaseman luentosalissa (osoitteessa Tipotie 4, 5. krs). Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Koulutuksen järjestää Tampereen kaupungin perhepalvelut, ja kouluttajina toimivat perhepalveluiden työntekijät. Lisäksi kuullaan tukihenkilöiden omia kokemuksia tukihenkilönä toimimisesta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan 4.3. mennessä osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi. Muistathan ilmoittautuessasi kertoa yhteystietosi ja mahdollisen erityisruokavaliosi.

Tukihenkilö tapaa lasta noin kaksi kertaa kuukaudessa

Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa. Tukihenkilöksi etsitään tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa. Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Erityisesti miehiä toivotaan mukaan toimintaan, koska jonossa on miespuolista tukihenkilöä odottavia poikia. Pojat toivovat tukihenkilökseen miestä, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, höntsyillä, käydä leffassa, kalastaa tai saada apua läksyihin.

Toiminta on vapaaehtoistyötä, josta tukihenkilölle maksetaan pieni kulukorvaus. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain 148/2014 mukaisesti.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Anna-Mari Junes
puhelin 040 806 2181
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen