Siirry sisältöön

Life Aquatic - moniaistillinen teoskokonaisuus Pyynikin uimahallissa

Julkaistu 21.2.2018 13.45

Pyynikin uimahallissa voi perjantaina 2.3. klo 18 - 20.30 kokea ainutkertaisen, moniaistillisen taide-elämyksen kun valosuunnittelijan, muusikoiden ja kuvataiteilijan työryhmä loihtii arkiseen uimahalliympäristöön teoskokonaisuuden valosta, musiikista ja visuaalisesta installaatiosta. Yhdeksi illaksi rakennettavaa Life Aquatic -teoskokonaisuutta voi aistia kelluen, sukellellen ja allasalueella oleskellen.

 

Life Aquatic -elämys muodostuu Eero Erkamon yhden värin eri vivahteissa väreilevästä valoteoksesta, kuvataiteilija Kristiina Ljokkoin altaassa kelluvista vesiekosysteemejä sisältävistä pallomaisista akvaarioista - hohtavista vesiplaneetoista, sekä huipentuu äänitaiteilija Petri Kuljuntaustan ja muusikko, saksofonisti Jarno Tikan konserttiin. Esitysten äänimaailman voi kokea sekä pinnan alla että ilmatilassa.

Vesi on ihmiselle elintärkeä peruselementti, mutta elinympäristönä vieras. Teoskokonaisuus johdattaa kävijän vedenalaiseen maailmaan, niin temaattisesti kuin konkreettisestikin. Ihmisen toiminta on sysännyt vesiekosysteemit muutoksen tilaan ja teoskokonaisuuden taustalla onkin laajamittainen huoli Itämeren ja muiden vesiympäristöjen tilasta. Ihmisen aistit eivät ole kehittyneet vedenalaisissa olosuhteissa, joten esimerkiksi kuuleminen tapahtuu korvien sijaan kallon luuston kautta. Veden alla äänet tuottavat yhdistetyn kuulo- ja tuntoaistimuksen.

Pyynikin uimahalli esityspaikkana tuo teokseen lisää merkitystasoja, kun uimahallin ainutlaatuinen arkkitehtuuri tulee osaksi valoteosta. Pyynikin uimahallissa esiintyminen on lisäksi erityinen kokemus Life Aquaticin tenorisaksofonisti Jarno Tikalle, sillä hän pääsee konsertoimaan vanhaan kilpailuhalliinsa.

Teoskokonaisuus on koettu aikaisemmin Turun Impivaaran uimahallissa sekä osana Oulaisten musiikkiviikkoja uimahalli Lähteessä. Ensimmäinen Life Aquatic toteutettiin Rauman uimahallissa 2016 osana Paikan tuntu -hanketta.

Teokset:
Kristiina Ljokkoi - Keidas
Petri Kuljuntausta - Seacording, All Day I Hear The Noise Of Waters
Jarno Tikka & Tuomas Toivonen - Sterope
Eero Erkamo - Monochromatic Variations

Teoskokonaisuuden mahdollistavat Tampereen kaupunki ja Koneen säätiö.

Life Aquatic -vedenalainen teoskokonaisuus, Pyynikin uimahalli, Kortelahdenkatu 26
Perjantai 2.3. klo 18 - 20.30
Uimahallin sisäänpääsymaksulla
Uimapuvun lisäksi mukaan oma kylpytakki ja snorkkeli!

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt:
Anna Airaksinen, tuottaja, Life Aquatic - vedenalainen teoskokonaisuus
lifeaquatic.team(at)gmail.com
p. 0405061853


Teksti Anna Airaksinen

Kuvat Kristiina Ljokkoi