Siirry sisältöön

Tesoman hyvinvointikeskus avautuu 9. huhtikuuta

Julkaistu 20.2.2018 11.48

Tampereella Tesoman hyvinvointikeskus palveluineen avautuu maanantaina 9. huhtikuuta 2018. Hyvinvointikeskus on tesomalaisten uusi kohtauspaikka, jossa saman katon alla on kaupungin palveluja kirjastosta terveysasemaan. Hyvinvointikeskus tulee uuden Tesoman liikekeskuksen yhteyteen osoitteeseen Tesomankatu 4 A.

Havainnekuva: Tesoman hyvinvointikeskus
Tesoman hyvinvointikeskuksessa on muun muassa kirjasto, hammashoitola, neuvola, terveysasema, nuorisotila sekä yhteisökahvila. Palvelut aukeavat 9. huhtikuuta.

Hyvinvointikeskuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee kirjasto lehtilukusaleineen, kahvila, nuorisotila sekä yhteisiä monitoimitiloja, joita voidaan käyttää esimerkiksi harrastuksiin, konsertteihin ja kokouksiin. Muuton vuoksi Tesoman kirjasto sulkeutuu vanhoissa tiloissa jo 17.2. Keskuksen ensimmäisessä kerroksessa tarjotaan myös monipuolista neuvontaa. Kirjaston ja nuorisotilan puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Toisessa kerroksessa on äitiys- ja lastenneuvola. Tiloihin muuttavat Tesoman, Villilän ja Haukiluoman neuvolat, joiden yhteiseksi nimeksi tulee Tesoman äitiys- ja lastenneuvola. Muuton takia neuvolat ovat kiinni 5.–6.4. Toiseen kerrokseen tulee myös hammashoitola, jossa on suun terveydenhuollon palveluja niin lapsille kuin aikuisillekin. Hammashoitolaan muuttavat Tesomajärven koulun ja Lamminpään hammashoitolat. Lamminpäässä hammashoitolan toiminta jatkuu kuitenkin kesään saakka. Neuvoloiden puhelinnumerot ja ajanvarausajat sekä hammashoidon ajanvarausnumerot pysyvät samoina muuton jälkeenkin.

Pitkään evakossa ollut Tesoman terveysasema saa tilat hyvinvointikeskuksen kolmannesta kerroksesta. Terveysaseman ajanvarauksen muutoksista tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Terveysaseman toiminta Turvesuonkadulla päättyy 29.3. Uuden Tesoman terveysaseman avaamista edeltävällä viikolla 3.−6.4.2018 kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan Lielahtikeskuksessa, johon aikoja saa terveyspalvelujen neuvonnan kautta numerosta 03 10023.

Hyvinvointikeskus toimii myös tukikohtana alueen perhetyön, kotipalvelun ja kotihoidon työntekijöille.

Tesoman hyvinvointikeskuksen palvelut ovat Tampereen kaupungin julkisia palveluja, mutta niiden toteutustapa on aivan uusi: Hyvinvointikeskuksen palvelut tuotetaan julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kumppanuusverkostona, jonka päävastuulliset toimijat, Tampereen kaupunki ja Mehiläinen-ryhmittymä, muodostavat allianssin.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki
Projektipäällikkö
Mari Heikkilä
puhelin 040 160 4286
sähköposti [email protected]

Mehiläinen Oy
Projektipäällikkö
Riikka Helminen
puhelin 040 1775 125
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat BST-Arkkitehdit