Siirry sisältöön

Tohlopin luisteluradan auraaja Tuukka Tuominen on vuoden tamperelainen vapaaehtoinen

Julkaistu 20.2.2018 12.15

Tampereen kaupunki on valinnut vuoden 2017 tamperelaiseksi vapaaehtoistoimijaksi Tuukka Tuomisen. Tuominen on jo kolmen talven ajan aurannut ja pitänyt kunnossa Tohlopin luistelurataa. Järven jäällä kiertävä 3,3 kilometriä pitkä luistelurata on saanut erityisesti perheet ulos liikkumaan.

Valokuva: Tuukka Tuominen
Vuoden tamperelaiseksi vapaaehtoiseksi valittu Tuukka Tuominen on jo kolmen talven ajan vapaaehtoistyönä aurannut Tohlopin luistelurataa.

Vuoden vapaaehtoisen valinnut sosiaali- ja terveyslautakunta pyysi tammikuussa kuntalaisilta ehdotuksia palkittavasta. Tuomista ehdottaneet kiittelivät yhden miehen mahdollistaneen liikkumisen riemun tuhansille. Häntä kuvaillaan myös iloiseksi ihmiseksi, jolla on aina aikaa keskustella ja kuunnella luistelijoiden mielipiteitä.

Tohlopin luistelurata sai alkunsa yhden miehen päähänpistosta vuonna 2016. Tuominen halusi lähteä ulos liikkumaan perheensä kanssa, mutta kun läheltä ei löytynyt sopivaa paikkaa, päätti hän tehdä sellaisen itse. Sen jälkeen Tuominen onkin käyttänyt talvisin käytännössä kaiken vapaa-aikansa luistinradan kunnossapitoon: viime kautena tunteja kertyi 240.

– Tämä on suuri tunnustus kaupungilta työstä, jota on touhuttu jo kolme kautta. Radan hoito on minun kontollani, rataan liittyviä tapahtumia taas järjestää reilun kymmenen hengen talkooporukka naapurustosta, kertoo Tuominen.

Vuoden tamperelainen vapaaehtoistoimija valittiin nyt kolmannen kerran. Tällä kertaa kaupunki halusi palkita suhteellisen uuden vapaaehtoistyön ruohonjuuritason tekijän, joka on toiminnassaan innostunut ja innostanut muitakin vapaaehtoisia osallistumaan yhteisen hyvän tekemiseen. Palkinto jaettiin 20.2.2018 Työväenmuseo Werstaalla pidetyssä tilaisuudessa.

Valokuva: Vuoden vapaaehtoisen palkitsemistilaisuus
Suunnittelija Johanna Riippi ja apulaispormestari Johanna Loukaskorpi palkitsivat Tuukka Tuomisen. Paikalla olivat myös nuorisovaltuuston edustajat Joni Lehtinen ja Jan von Wricz Rekowski.

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Hanna Leppänen