Siirry sisältöön

Pirkankadun raitiotietyömaa tuo muutoksia jalankululle ja pyöräilylle

Julkaistu 19.2.2018 8.38

Raitiotietyöt Pirkankadulla siirtyvät Pyynikintori–Sepänkatu-välille, mikä aiheuttaa muutoksia jalankulkuun, pyöräilyyn ja bussipysäkille.

Raitiotien rakentaminen jatkuu Pirkankadulla uusilla työvaiheilla ja liikennejärjestelyillä viikolla 8. Työmaa siirtyy Pirkankadun eteläreunassa Pyynikintorin ja Sepänkadun väliselle osuudelle, jossa jatketaan viemäriputken siirtoa ja uusimista.

Muutoksia jalankulkuun ja bussipysäkille

Pyynikintorin itäreunasta Pirkankadun yli johtava suojatie suljetaan kahdeksi päiväksi 19.-20.2. siksi aikaa, kun viemäriputket uusitaan suojatien kohdalta. Suojatien käyttö on työalueen kohdalla estetty ja jalankulkijat ohjataan kiertoreiteille. Pirkankadun ylitys on mahdollista Mariankadun sekä Sotkankadun liittymien kohdalla.

Pyynikintorilla, Pirkankadun eteläreunalla sijaitseva bussipysäkki (0029) siirtyy töiden edetessä väliaikaisesti lännemmäs noin 150 metriä, Heinätorin korttelin kohdalle. Työalueen kohdalla tulee pieniä ajolinjojen muutoksia bussi-ja autoliikenteelle. Enimmäisnopeus työmaan vaikutusalueella on 30 kilometriä tunnissa.

Viemärilinjan siirtotyöt etenevät kevään mittaan edelleen Pyynikintorilta Sepänkadun suuntaan. Töiden kesto on arviolta huhtikuulle, ja niistä aiheutuvista liikennevaikutuksista tiedotetaan työvaiheiden edetessä.


Lisätietoja

Raitiotieallianssi
Keskustan alueen lohkopäällikkö
Pasi Samppala
puhelin 050 543 0499


Teksti Marja Merta