Siirry sisältöön

Tietoa eroa pohtiville vanhemmille

Julkaistu 16.2.2018 10.54

Pohditaanko perheessäsi eroa tai siihen liittyviä kysymyksiä? Tarvitsetko tietoa lapsen elatukseen, huoltoon tai tapaamisiin liittyvistä asioista? Tampereella toimii neuvontapiste, jossa eroa miettivät ja eronneet vanhemmat voivat saada ohjausta ja neuvontaa eroon liittyvissä kysymyksissä. Eroa miettiville vanhemmille järjestetään kevään aikana myös Eron edessä -iltoja.

Valokuva: Jalkapalloilijapoika.
 

Mannerheimin lastensuojeluliiton (MLL) Tampereen osaston ja Tampereen kaupungin yhteinen neuvontapiste (Lastenvalvojien infopiste) on avoinna erillisen aikataulun mukaisesti kaksi kertaa kuussa, seuraavan kerran keskiviikkona 28.2.2018. Aika infopisteeseen varataan etukäteen puhelimitse numerosta 050 555 3302. Infopisteen tarkempi aikataulu löytyy Tampereen kaupungin internetsivuilta.

Palvelun tavoitteena on löytää keinoja, joilla vanhempia voidaan jo eron varhaisessa vaiheessa auttaa ottamaan huomioon lapsi ja lapsen näkökulma. Yhteisesti hoidettu vanhemmuus suojaa lasta eron sattuessa ja sen jälkeen. Infopisteen tavoitteena on tarjota pääsy neuvontaan nykyistä nopeammin, sillä jonot eri eropalveluihin voivat muuten olla pitkät. Paikalle voi tulla yksin tai yhdessä toisen vanhemman kanssa.

Infopiste toimii MLL:n Tampereen osaston eropalveluiden tiloissa, jonne kulku on osoitteesta Tiiliruukinkatu 1 (Laivapuiston perhetalon ja Cumuluksen parkkihallin välistä kulku sisäpihalle). Ohjausta ja neuvontaa infopisteessä antavat Tampereen kaupungin lastenvalvojat. Infopisteessä ei tehdä eroon liittyviä sopimuksia. Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Eron edessä -iltoja keväällä

Jos ero on perheessä ajankohtainen asia, tietoa saa myös vanhemmille ja eroperheen läheisille suunnatuista Eron edessä -illoista, joita järjestetään kevään aikana. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua, vaan niihin voi tulla mukaan vain kuuntelemaan. Illoissa pohditaan muun muassa, mistä erossa sovitaan? Miten nuoret kokevat aikuisten eron? Miten isyys muuttuu?

Seuraava tilaisuus järjestetään tiistaina 20.2., jolloin aiheena on, miten lasta voi tukea vanhempien erossa. Tiistaina 6.3. pohditaan, mistä erossa sovitaan ja mitä tehdä, jos ei pystykään sopimaan. Tiistaina 13.3. kuullaan nuorten ajatuksia ja kokemuksia aikuisten eroista. Tiistaina 20.3. käsitellään väkivaltaa parisuhteessa ja erotilanteissa. Tiistaina 27.3. aiheena on muuttuva isyys, miehenä eron edessä.

Tilaisuudet pidetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osaston eropalveluiden tiloissa, osoitteessa Tiiliruukinkatu 1. Sisäänkäynti sijaitsee sisäpihalla, jonne kulku tapahtuu Laivapuiston perhetalon ja Cumuluksen parkkihallin välistä. Tilaisuudet ovat klo 17.30–19.30, poikkeuksena 6.3. pidettävä tilaisuus, joka alkaa jo klo 17.00.

Eron edessä -iltoihin voi tulla ilmoittautumatta ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Toiminnasta vastaavat Tampereen kaupunki ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry.

Lisätietoja

Outi Ritari-Alho
puhelin 050 555 3302
sähköpostiosoite [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Marika Haapala