Siirry sisältöön

Rintamaveteraaneille maksutta palveluja kotiin

Julkaistu 15.2.2018 20.30

Kotona asuvat tamperelaiset ja orivesiläiset rintamaveteraanit saavat Valtiokonttorin tuella maksutta palveluja kotiinsa. Tänä vuonna palveluja saa 2 200 euron arvosta.

Veteraani voi valita, haluaako maksutta kotiin tuotuja aterioita, siivous-, asiointi- tai saattoapua, hierontaa, jalkahoitoa vai käyttääkö tuen lounasseteleihin tai palvelukeskuksissa lounastamiseen. Tuella voi teettää myös pieniä kodin muutostöitä, hankkia turvapuhelimen tai aktiivituolin tai maksaa kotihoidon asiakasmaksuja. Tuen voi käyttää yhteen palveluun tai jakaa sen usean palvelun kesken.

Tänä vuonna myös tehostetun palveluasumisen ryhmäkodeissa asuvat rintatunnukselliset veteraanit voivat hankkia 1 100 euron arvosta ateria-, turva- ja hyvinvointipalveluja, joita on tarjolla hänen omassa ryhmäkodissaan.

Sekä tamperelaiset että orivesiläiset veteraanit saavat valitsemansa palvelun joko ottamalla yhteyttä veteraanien asiakasohjaajaan (puhelin 040 768 9078) tai soittamalla tai käymällä Kotitorilla (puhelin 03 5656 5700, osoite Frenckellinaukio 2 B). Veteraanien asiakasohjaajan voi myös pyytää kotikäynnille, jos haluaa ohjausta ja neuvontaa kasvokkain.

Palvelut on tilattava vuoden 2018 loppuun mennessä, mutta niitä voi käyttää 31.7.2019 saakka.

Veteraanien maksuttomat taksimatkat jatkuvat

Veteraanit saavat viime vuoden tapaan 40 yhdensuuntaista taksimatkaa pääasiassa oman kunnan alueella. Taksimatkat on tarkoitettu asiointiin ja virkistykseen, Kelan korvaamiin terveydenhuoltomatkoihin niitä ei voi käyttää. Taksikuljetukset jatkuvat automaattisesti niillä veteraaneilla, jotka ovat palvelua käyttäneet vuonna 2017. Muut veteraanit saavat oikeuden taksimatkoihin pyytämällä sitä veteraanien asiakasohjaajalta tai Kotitorilta. Varsinaiset taksimatkat tilataan kuljetustenohjauskeskus Kuohkesta numerosta 03 565 4115.

Valtiokonttorin tuella veteraaneille järjestetään myös lähitoreilla ja palvelukeskuksissa Kanttiini-toimintaa, joka on veteraanien toiveiden mukaan yhdessäoloa, juttuseuraa, yhdessä kahvittelua ja syömistä, muisteluhetkiä tai vaikka retkiä taidemuseoon. Niille veteraaneille, jotka eivät pääse lähitorille, samanlaista toimintaa voidaan tuoda heidän koteihinsa.

Lisäksi määrärahalla järjestetään veteraanijuhla sekä tuodaan tehostettuun palveluasumiseen tekniikan avulla esimerkiksi veteraanipäivän konsertti asukkaiden katsottavaksi ja kuultavaksi.

Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päätti Valtiokonttorin määrärahan käytöstä 15.2.2018.

Asiakasohjaaja
Sari Seitsalo
puhelin 040 768 9078
sähköposti [email protected]

Kotitori
sähköposti [email protected]
puhelin 03 5656 5700, ma - pe klo 8 - 16.30


Lisätietoja

Asiakasohjauspäällikkö
Kaisa Taimi
puhelin 040 801 2746
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala