Siirry sisältöön

Tampereen kaupungin mobiilisovellus saatavissa nyt kaikille laitteille

Julkaistu 12.2.2018 15.24

Tampereen kaupunki -mobiilisovellus - oikotie kaupungin ajankohtaisasioihin, suosituimpiin palveluihin ja palautteenantoon - on saanut rinnalleen uuden selaimilla toimivan PWA-sovelluksen Mobiilitampere.fi:n. Mobiilitampere.fi hyödyntää samoja sisältöjä ja ominaisuuksia kuin toukokuussa 2017 julkaistu, Android-puhelimilla toimiva sovellus (appi). Mobiilitampere.fi on saatavilla kaikkiin eri mobiililaitteisiin. Hae selaimella Mobiilitampere.fi ja kiinnitä se laitteesi Koti-näyttöön, niin sovellus toimii kuten varsinaiset appit.

Tampereen kaupunki -appi älypuhelimen näytöllä
 

Tampereen kaupunki -mobiilisovellus hyödyttää erityisesti kuntalaisia, mutta siitä on iloa myös Tampereella vieraileville. Palvelut on jaoteltu sovelluksessa teemoittain. Esimerkiksi Paikasta toiseen -osiosta löytyvät kootusti linkit joukkoliikenteen palveluihin, tiedot pysäköintitalojen sijainneista ja aluekoodeista sekä ajankohtainen liikennetilanne. Ulkoilijan iloksi tarjotaan tietoja luontopolkujen ja koirapuistojen sijainneista sekä talvisin latujen ja luistelukenttien kunnosta, kesäisin uimarannoista ja uimavesien lämpötiloista.

Mobiilisovelluksen kautta näkee nopeasti kirjastojen ja uimahallien aukiolot sekä asioi verkkokirjastossa.

Ajankohtaista-osioon päivittyvät kaupungin tuoreimmat uutiset, tapahtumat, artikkelit ja ilmoitukset, ja osa uutisista on saatavilla myös englanniksi. Kaupungin sosiaalisen median kanavat ovat sovelluksen kautta heti ulottuvilla keskusteluineen.

Palautteen antaminen kaupungille on Tampereen kaupunki -sovelluksen avulla helppoa: risut ja ruusut voi kirjoittaa sovelluksen sisältämään verkkolomakkeeseen ja halutessaan voi lisäksi liittää palautteeseen kuvan joko mobiililaitteeltaan lataamalla tai ottaa kuvan älypuhelimen kameralla paikan päällä palautetta antaessaan. Palautteeseen tulee automaattisesti mukaan kulloinenkin sijaintitieto, jos käyttäjä on sallinut sovelluksen käyttää sijaintitietoja. Sijaintitiedon voi halutessaan poistaa ennen palautteen lähettämistä. Palautteet välitetään kaupungin keskitettyyn palautteenhallintaan, joka käsittelee ne ja välittää eteenpäin oikeille tahoille ja toimittaa vastauksen palautteen antajalle.

Kaupunki voi tiedottaa tärkeistä ajankohtaisista asioistaan mobiilisovelluksen käyttäjille älypuhelimen ja tabletin näytöille ilmestyvin suoraviestein, jos käyttäjä on tämän toiminnon sallinut.

Mobiilitampere.fi toimii selaimissa kuin appi

PWA-sovellus Mobiilitampere.fi hyödyntää tekniikoita, jotka mahdollistavat tavallisten verkkosivujen muuttamisen entistä sovellusmaisemmiksi. PWA-sovellus tarjoaa selainkäytössä jo monia samoja ominaisuuksia kuin varsinaiset appit (natiivisovellukset). PWA-sovelluksella voi esimerkiksi lähettää palautetta kuvan ja sijaintitiedon kera sekä vastaanottaa halutessaan suoraviestejä. PWA:ta voi käyttää offline-tilassa ja sen voi kiinnittää älypuhelimen tai tabletin Koti-valikkoon kuten appit.

PWA-sovellus Mobiilitampere.fi toimii myös isommilla näytöillä, esim. pöytäkoneissa.

Mobiilisovellusta ja sen sisältöjä kehitetään eteenpäin ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta sovelluksesta otetaan mielellään vastaan käyttäjiltä.

Mobiilisovelluksen tarjoamalla kaupunki pyrkii palvelemaan asukkaitaan ja Tampereella vierailevia entistä paremmin huomioimalla myös liikkuvien ja mobiililaitteiden käyttäjien tarpeet. Mobiilisovellus tavoittanee paremmin myös nuoret kuntalaiset, joille mobiilisovellus käyttöliittymänä on erityisen tuttu ja kiinnostava.