Siirry sisältöön

Innovatiivisia yrityksiä haetaan kehittämään tulevaisuuden asumista

Julkaistu 9.2.2018 13.15

Tampereen kaupunki hakee yrityksiä kehittämään uudenlaisia ratkaisuja asumisen haasteisiin. Ratkaisuja kehitetään Tampereen kaupungin Koklaamossa yhteiskehittämisen menetelmin. Hakuaika Koklaamoon päättyy 25. helmikuuta.

Koklaamo on Tampereen kaupungin yhteiskehittämisen malli. Koklaamossa yritykset ja yhdistykset kehittävät innovatiivisia ratkaisuja kaupunkilaisten ja uudistuvan kaupunkiympäristön haasteisiin. Ratkaisuideoita kokeillaan ketterästi yhdessä tulevien käyttäjien kanssa. Maaliskuussa 2018 alkavassa Koklaamossa kehittämisen teemana on tulevaisuuden asuminen.

Yhteiskunnan muuttuessa myös kodit ja asumisen tavat muuttuvat vastaamaan ihmisten arvoja ja tarpeita. Koklaamossa kehitetään uudenlaisia palvelu- tai tuotekonsepteja, jotka voivat liittyä esimerkiksi yhteisöllisyyteen, kierto- ja jakamistalouteen, naapurustoviestintään, liikkumiseen, rakentamiseen tai älykodin teknologiaan.

Asumisen muuttuessa yrityksille tarjoutuu mahdollisuuksia uudenlaiseen liiketoimintaan.

– Koklaamossa yritykset pääsevät innovoimaan palvelu- ja tuotekonsepteja intensiivisissä työpajoissa monialaisen asiantuntijajoukon sparraamana. Samalla he oppivat uuden tavan testata ideoita nopeasti, tehokkaasti ja edullisesti, toteaa projektipäällikkö Lilli-Nora Siikasmaa.

Yritykset voivat hakea Koklaamoon täyttämällä hakulomakkeen osoitteessa Ulkoinen linkkikoklaamo.fi/ilmoittaudu . Hakuaika päättyy 25.2.2018. Mukaan valitaan neljä erilaista yritystä. Osallistuminen on yrityksille maksutonta.

Lisätietoja Koklaamo-toimintamallista, asumisen Koklaamon työpajojen aikatauluista sekä aiemmista Koklaamossa kehitetyistä ratkaisuista löytyy osoitteesta koklaamo.fi.

Koklaamo-yhteiskehittämismalli on luotu 6Aika Avoimet innovaatioalustat -hankkeessa, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja Tampereen kaupunki

Koklaamo

Lisätietoja

Projektipäällikkö
Lilli-Nora Siikasmaa
puhelin 040 658 7593
sähköposti [email protected]