Siirry sisältöön

Tampere mukana kansainvälisessä kestävän kaupunkikehityksen verkostossa

Julkaistu 7.2.2018 13.37

Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki aloitti Tampereen edustajana kansainvälisen kaupunkikehitysverkoston Local governments for sustainability (ICLEI) Euroopan aluekomiteassa.

Komitea kokoontuu 7.2. kauden 2018-2021 ensimmäiseen kokoukseen Saksan Freiburgissa. Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki äänestettiin Euroopan jäsenkaupunkien äänestyksessä aluekomitean jäseneksi viime syksynä. Näin Tampereen kaupunki sai tärkeän paikan osana kaupunkien kestävän kehityksen globaalia kehittämis- ja innovaatiotyötä.

ICLEI verkosto on perustettu vuonna 1990 ja siinä on mukana yli 1500 kaupunkia ja kuntaa yli 100 maasta. Eurooppalaisia kaupunkeja on noin 160 yhteensä 36 eri maasta. Suomesta mukana on 17 kaupunkia ja kuntaa. Järjestö jakaa tietoa ja tekee edunvalvontaa edistäen erityisesti kestävää, älykästä ja vähähiilistä kaupunkikehitystä ja vihreää taloutta.

Vuoden 2018-2021 Euroopan aluekomitea koostuu viiden eurooppalaisen kaupungin edustajista. Tampereen lisäksi Euroopan aluekomiteassa istuu alkaneella kaudella Freiburgin ja Florencen pormestarit sekä Wroclawin ja Vaxjön apulaispormestarit.

- Tämä on kasvavalle Tampereelle upea paikka verkostoitua ja edistää kansainvälistä tunnettuuttamme, mutta myös saada tärkeää oppia, toteaa apulaispormestari Heinämäki. - Esimerkiksi Tampereen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2030 on kunnianhimoinen tavoite, jossa erityisesti muiden kaupunkien ilmastotyöstä oppiminen on tärkeää.

-Toivon myös, että osaamiseni muun muassa kaupunkien turvallisuussuunnittelusta tuo uutta näkökulmaa aluekomitean kaupunkikehitystyöhön. Myös esimerkiksi kestävien hankintojen ja älyliikenteen laajat teemat ovat kiinnostavia, apulaispormestari Heinämäki summaa odotuksiaan.

Tampereen kaupunki on ollut ICLEI:n jäsen vuodesta 1994, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun kaupungin edustajalla on paikka komiteassa koko Euroopan jäsenkaupunkien edustajana.


Lisätietoja

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701
sähköposti [email protected]


Teksti Anna-Maria Maunu