Siirry sisältöön

Kirjastoautoille uusi aikataulusovellus

Julkaistu 7.2.2018 10.52

Tampereella, Kangasalla, Nokialla ja Ylöjärvellä otetaan Lainan päivänä 8. helmikuuta käyttöön uusi kirjastoautojen aikataulusovellus.

Kirjastoauto Kustaa
 

Helppokäyttöisestä aikataulusovelluksesta voi katsoa kirjastoautojen pysäkit, aikataulut ja mahdolliset reittimuutokset. Kirjastoautojen ajantasaiset reittitiedot tallentuvat sovellukseen GPS-paikannuksen kautta, minkä ansiosta asiakkaat voivat seurata myös kirjastoauton arvioitua saapumisaikaa kullekin pysäkille.

Lainan päivänä 8. helmikuuta otetaan käyttöön selaimen kautta käytettävä sivusto, joka toimii kaikilla laitteilla. Myöhemmin keväällä julkaistaan lisäksi erillinen mobiilisovellus.

- Asiakkaat voivat hakea sovelluksesta helposti oman kaupunginosansa kirjastoautopysäkit, katsoa niiden sijainnin kartalla ja tarkistaa, onko auto tulossa pysäkille ajallaan. Saamme myös välitettyä nopeasti tiedon, jos reittejä joudutaan muuttamaan tai peruuttamaan lyhyellä aikataululla esimerkiksi autossa ilmenneen vian vuoksi, kirjastoautojen osastonjohtaja Ville-Pekka Nummi Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

Mukana neljä kuntaa Pirkanmaalta

Kirjastoautojen aikataulusovelluksen on toteuttanut Avaca Oy, joka on erikoistunut muun muassa paikannusteknologiaan perustuviin sovelluksiin. Tampereen, Ylöjärven, Nokian ja Kangasalan kirjastot ovat olleet tiiviisti mukana sovelluksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Kullekin kirjastolle on tehty oma sivusto.

8.2.2018 käyttöönotettavat aikataulusovellukset:

Tampere:
Ulkoinen linkkikirjastoauto.tampere.fi

Ylöjärvi:
Ulkoinen linkkiylojarvi.kirjastoautot.fi
Nokia:
Ulkoinen linkkisivunen.kirjastoautot.fi

Kangasala:
Ulkoinen linkkiwww.kangasala.fi/kirjastoauto


Lisätietoja

Tampereen kaupunginkirjasto
Palvelupäällikkö
Ville-Pekka Nummi
puhelin 040 774 7033
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi