Siirry sisältöön

Lasten Pirkkaset -lastenkulttuurikuukauden aikana seikkaillaan sanoissa ja tutkitaan tarinoita

Julkaistu 26.1.2018 12.05

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurifestivaali, joka järjestetään vuosittain helmikuussa. Tänä vuonna 15 kuntaa on mukana toteuttamassa lapsiperheille suunnattuja tapahtumia, esityksiä, näyttelyitä ja työpajoja ympäri Pirkanmaata. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: www.tampere.fi/lastenpirkkaset

 

Pirkkasten vuoden 2018 teema Sanoilla seikkailuun kannustaa sekä lapsia että aikuisia tarttumaan kirjoihin ja tutkimaan tarinoita. Teema valikoitui sanataiteen, satusetä Topeliuksen juhlavuoden ja lukemisen merkityksen korostamiseksi. Tarinoiden lukeminen ja kuunteleminen innostaa kaikenikäisiä mielikuvitteluun, leikkiin ja uusiin tarinoihin. Tarkoitus on yllyttää kaikkia sukeltamaan sanoihin ja keksimään tarinoita.

Pirkkasten kiertävänä esiintyjänä on tänä vuonna Sanataideyhdistys Yöstäjä, jonka sanoilla leikittelevä työpaja kiertää esiintymässä yhteensä 11 kertaa ympäri Pirkanmaata.

Kulttuuriviikoilla halutaan tuoda esiin Pirkanmaan eri kunnissa toteutettavaa lastenkulttuurityötä ja mahdollisuuksia. Mukana ovat tänä vuonna Akaa, Hämeenkyrö, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Valkeakoski sekä Ylöjärvi. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Lasten Pirkkaset lastenkulttuuriviikkojen kohderyhmänä ovat 0–12 -vuotiaat lapset sekä heidän perheensä. Pirkanmaalla on toteutettu koordinoitua maakunnallista lastenkulttuuritoimintaa vuodesta 2005 lähtien. Pirkkanen-verkosto tavoittaa useita satoja alueen lastenkulttuuritekijöitä ja se kasvaa koko ajan.


Lisätietoja

Koordinaattori
Niina Niiniluoto
puhelin 050 364 6134
sähköposti [email protected]