Siirry sisältöön

Kehitysvammaisille ja ikäihmisille etsitään uusia perhehoitajia

Julkaistu 22.1.2018 8.20

Haluatko jakaa arkeasi ikäihmisen ja / tai kehitysvammaisen lapsen, nuoren tai aikuisen kanssa? Pirkanmaan kuntia palveleva perhehoidon yksikkö etsii kehitysvammaisten ja ikäihmisten perhehoitajia. Perhehoitajien ennakkovalmennukseen voi hakea 7.2.2018 saakka.

Valokuva: Kävelyllä.
 

Kehitysvammaisten ja ikäihmisten perhehoidon yksikkö rekrytoi perhehoidosta kiinnostuneita henkilöitä ja järjestää heille lakisääteisen ennakkovalmennuksen. Yksikkö ylläpitää perhepankkia perhekodeista ja välittää perhekoteja kuntien työntekijöille. Tällä hetkellä perhepankissa on 160 perhekotia, joista suurin osa sijaitsee Pirkanmaalla.

Perhehoitajien ennakkovalmennus järjestetään ajalla 14.3. - 9.5.2018 Tampereella Hatanpään Sarviksella ja se koostuu kuudesta ryhmätapaamisesta. Tapaamisissa kerrotaan perhehoidosta ja pohditaan yhdessä valmiuksia ryhtyä perhehoitajaksi.

Perhehoito tarjoaa joustavia mahdollisuuksia: Voit toimia perhehoitajana omassa kodissasi tai perhehoidettavan kotona. Perhehoito voi olla pitkäaikaista, jolloin henkilö muuttaa pysyvästi perhehoitajan luo tai tilapäistä, jolloin perhehoidossa ollaan päivä tai sovitun jakson ajan.

Perhekodit ovat yksityiskoteja, joissa perhehoidettava on tasavertaisessa asemassa muiden perheenjäsenten kanssa. Perhehoito tarjoaa kodin ympäristönä, saman hoitajan ja yksilöllistä hoivaa sekä huolenpitoa.

Perhehoitajalta vaaditaan kiinnostusta ja soveltuvuutta tehtävään. Perhehoitajalle maksetaan hoitopalkkiota ja kulukorvausta. Lisäksi hänelle voidaan maksaa erikseen harkittavaa perhehoidon käynnistämiskorvausta. Perhehoitaja saa tuekseen vastuutyöntekijän. Lisäksi on tarjolla koulutusta ja vertaistukea.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Katariina Somppi
puhelin +358417302954
sähköposti [email protected]

Ohjaaja
Leila Airosto
puhelin 040 806 3159
sähköposti [email protected]

Ohjaaja
Teija Repo
puhelin 040 801 9957
sähköposti [email protected]