Siirry sisältöön

Suurin osa jääkentistä on luistelukunnossa

Julkaistu 18.1.2018 13.42

Säiden pakastuttua luistelukenttien jäädyttämisessä on päästy vauhtiin eri puolilla Tamperetta. Loputkin kentistä saadaan jäädytettyä tämän viikon (viikko 3) aikana. Parhaiten ajantasaiset tiedot jääkenttien tilanteesta saa verkosta liikunta- ja ulkoilupaikkojen kuntotietopalvelusta. Kaupunki ylläpitää talvisin kaikkiaan noin 150 luistelukenttää: 136 puistojen ja koulujen yhteydessä sijaitsevaa luonnonjääluistelukenttää, 10 kaukaloa sekä Koulukadun tekojääkenttiä.

kuva: luistelukenten huoltoauto ja luisteloijoita jääkentällä
 

Kuntotietopalvelun verkko-osoite on Ulkoinen linkkiwww.mski.fi/tampere . Tänä talvena käytössä olevat kentät on merkitty palvelussa kartalle pallukoilla. Jos pallukan väri on vihreä, kenttä on luistelukunnossa. Pallukan ollessa punainen kenttä ei ole sillä hetkellä kunnossa. Palvelusta saa tietoa paitsi jääkenttien myös latujen ajantasaisesta kunnosta - siitä milloin latu on viimeksi huollettu tai ladun kunto todettu. Palvelu kertoo myös ladun pituuden, hiihtotavan ja valaistustiedot.

Useimmilla jääkentillä sallitaan jääpelit; tällaiset kentät on varustettu jääkiekkomaaleilla. Maaleja ja penkkejä viedään kentille sitä mukaan, kun ne saadaan jäädytettyä.

Kentillä on valaistus kello 22.00 saakka, ja uusimmilla kentillä valaistus on ohjattu hämäräkytkintoiminnalla. Pelaaminen on syytä lopettaa viimeistään kello 22 yörauhan vuoksi.

Luistelukentistä voi antaa palautetta palvelupiste Frenckelliin. Palaute hoituu myös karttapohjaisen katujen ja puistojen vikailmoitusjärjestelmän kautta.

Talviliukumäkiä tulossa 16

Jos lunta ja pakkasta riittää, täksi talveksi on luvassa myös jäämäkiä eri puolille kaupunkia. Jäämäkiä aletaan tehdä, kun luistelukentät on saatu jäädytettyä. Nekalaan on jo jäädytetty perinteinen luonnonmäki Vihiojanpuisto-Pelipuistoon. Kaikkiaan jäämäkiä tehdään 16. Esimerkiksi keskustaan jäämäkiä tehdään Eteläpuistoon ja Sorsapuistoon. Talviliukumäet saadaan tehtyä viikossa säiden pysyessä talvisina.


Lisätietoja

Palautteet:
Asiakaspalvelu, Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma - pe 9 - 16

Puistokentät ja talviliukumäet:
Työpäällikkö
Teemu Kylmäkoski
puhelin 040 8016376


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen