Siirry sisältöön

Kysely 30 km/h -aluenopeusrajoituksesta Lentävänniemen-Lielahden suunnan asukkaille

Julkaistu 15.1.2018 9.30

Lentävänniemen, Lielahden, Lintulammin, Niemenrannan, Niemen, Pohtolan ja Ryydynpohjan alueelle on laadittu ehdotus aluenopeusrajoituksista ja liikenteen rauhoittamiskohteista. Asukkaat ja alueella asioivat voivat antaa palautetta siitä vastaamalla verkossa 15.1.– 4.2.2018 avoinna olevaan kyselyyn. Uusi aluenopeusrajoitus 30 km/h on tarkoitus saattaa voimaan tänä vuonna.

kuva: liikennemerkki 30 km/h
 

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/liikenne-ja-katusuunnittelu. Kyselyssä on mukana kartta nopeusrajoitusehdotuksista. Karttaan on merkitty myös ehdotetut liikenteenrauhoittamiskohteet. Ne voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Myös vastaajat voivat merkitä kartalle turvattomaksi kokemiaan paikkoja.

Aluenopeusrajoituksien muutos tehdään vuosina 2017-2021 tarkempien asuinaluekohtaisten suunnitelmien perusteella. Ensimmäiseksi aluenopeusrajoituksen muutos toteutettiin Koivistonkylän, Nirvan, Taatalan ja Veisun alueilla syksyllä 2017.

Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nopeudesta 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta. Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen.

Alempi nopeus parantaa kuljettajan havaintomahdollisuuksia ja lyhentää jarrutusmatkaa. Myös jalankulku ja pyöräily sujuu turvallisemmin. Alhainen nopeus vähentää kiihdytyksen tarvetta ja sitä kautta melua.


Lisätietoja

Liikenneinsinööri
Heljä Aarnikko
puhelin 040 806 4917
sähköposti [email protected]

Erikoissuunnittelija
Mira Siren
puhelin 040 800 7581
sähköposti [email protected]


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen