Siirry sisältöön

Raitiotiesillan rakentamisesta muutoksia valtatie 9:n liikenteeseen

Julkaistu 11.1.2018 11.06

Raitiotieallianssi jatkaa valtatie 9:n (Tampere-Jyväskylä) ylittävän raitiotiesillan, niin sanotua Vackerin alikulkusillan, rakentamista ensi viikosta (maanantai 15.1.2017) alkaen muuttamalla liikennejärjestelyjä valtatie 9:llä sekä valtatieltä Hervannan suuntaan ja Hervannan valtaväylältä länteen johtavilla rampeilla.

Valtatie 9:n yli rakennetaan raitiotiesilta, jonka pilarin anturan ja itse siltapilarin rakentaminen alkaa ajokaistojen välissä. Töiden vuoksi valtatien ajokaistoja kavennetaan ja nopeusrajoituksia lasketaan työalueen kohdalla 50-60 kilometriin tunnissa. Myös valtatie 9:ltä Hervantaan ja Hervannan valtaväylältä lännen suuntaan johtaville rampeille tulee ajolinjojen muutoksia ja nopeusrajoituksia. Ramppien sivussa tullaan tekemään myöhemmin myös louhintatöitä.

Valtatie 9:n ylittävän sillan työt ja liikennejärjestelyt kestävät arviolta ensi vuoden syksyyn. Osa raitiotietöistä toteutetaan yöaikaan, jolloin alueella on vähemmän liikennettä. Mahdollisista yötöistä ja niiden vaikutuksista tiedotetaan töiden edetessä erikseen.


Lisätietoja

Raitiotieallianssi, Sillat /
Työmaapäällikkö
Jani Kiili
puhelin 050 560 0599