Siirry sisältöön

Helmi-järjestelmää voi jatkossa käyttää myös älypuhelimella

Julkaistu 21.12.2017 8.47

Tampereella koulujen käytössä olevasta Helmi-järjestelmästä on julkaistu mobiiliversio. Mobiiliversiota voivat käyttää sekä huoltajat että oppilaat koulun kanssa viestiessään.

Puhelin, jossa Helmi Mukana on avattuna.
 

Sovellus pyytää kirjautumaan sisään järjestelmään ensimmäisellä käyttökerralla, jonka jälkeen se muistaa käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Helmeä voi jatkossa käyttää sekä mobiilisovelluksessa että tietokoneella. Mobiilisovellus mahdollistaa esimerkiksi koulun tiedotteiden lukemisen, oppilaan lukujärjestyksen tarkistamisen tai viestittelyn opettajien kanssa myös silloin, kun huoltaja ei ole päätteen äärellä.

Myös oppilaat, jotka käyttävät älypuhelinta, voivat halutessaan ladata Helmi Mukana -sovelluksen omaan puhelimeensa. Oppilaat voivat tarkistaa sovelluksesta esimerkiksi oman lukujärjestyksensä, viestiä opettajien kanssa sekä nähdä koepäivämäärät ja muut opintoja koskevat merkinnät.

Helmi-järjestelmä otetaan ensi vuoden alkupuolella käyttöön myös Tampereen kaupungin esiopetuksessa ja päiväkodeissa. Tarkoituksena on yhtenäistää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen viestintäjärjestelmät. Sen myötä huoltajat, joilla on lapsia sekä päiväkodissa että koulussa, voivat käyttää eri kasvattajien kanssa viestimiseen yhtä järjestelmää.

Helmi-viestintää ovat kehittäneet yhdessä CGI ja Tampereen kaupungin Digiohjelma. CGI:n kehittämän mobiiliversion, Helmi Mukana -sovelluksen voi ladata ilmaiseksi älypuhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista (esimerkiksi Google Play ja AppStore).

www.tampere.fi/digiohjelma


Lisätietoja

Perusopetuksen rehtori
Marika Korpinurmi
puhelin 040 806 2605
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Jukka Salminen