Siirry sisältöön

Hallilassa kunnostetaan Karikepuisto ja Lepikönpuisto - tutustu suunnitelmiin

Julkaistu 20.12.2017 10.37

Hallilassa kunnostetaan kaksi puistoaluetta, Karikepuisto ja Lepikönpuisto. Puistojen kunnostussuunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 5.1.2018 saakka. Karikepuiston leikkipaikka kunnostetaan, ja Lepikönpuistossa uusitaan penkit ja käytävien pinnat sekä poistetaan kasvillisuutta ja hirsirakenteita.

Suunnitelmiin voi tutustua paikan päällä puistoissa, palvelupiste Frenckellissä ja netissä www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto.

Molemmat puistot on rakennettu 1990-luvulla. Karikepuistossa on leikkialueen lisäksi pieni pelikenttä. Puiston länsi-, itä- ja pohjoispuolella on omakoti- ja rivitaloasutusta ja eteläpuolella Pehkusuonkatu.

Karikepuiston puistokalusteet ja osa leikkivälineistä ovat käyttöikänsä lopussa eivätkä täytä enää nykypäivän turvallisuusvaatimuksia. Kunnostuksen tavoitteena on lisätä puiston käyttöä parantamalla turvallisuutta, viihtyvyyttä ja toiminnollisuutta. Leikkipaikalta poistetaan huonokuntoisin välineistö. Hyväkuntoiset keinutelineet, jousikiikut ja katos säilytetään. Uusina välineinä tulevat monitoimiteline liukumäkineen, hiekkalaatikko ja rekkitangot. Leikkipaikalle lisätään kulkutilaa poistamalla koivuryhmä, ja kulkua ohjataan matalilla aidoilla. Pelikentän ja käytävän kuivatusta parannetaan. Puiston valaistus ja penkit uusitaan.

Omakotialueen keskellä sijaitsevassa Lepikönpuistossa ei ole enää leikkivälineitä, vaan se on lähinnä läpikulkupaikka. Lepikönpuistosta poistetaan hirsirakennelmat, ja penkit uusitaan. Pensasryhmiä ja huonokuntoiset puut poistetaan käytävien varsilta. Käytävän pintaa nostetaan notkopaikassa ja kivituhkapäällysteet uusitaan.

Karikepuiston ja Lepikönpuistoa esitetään kunnostettavaksi vuonna 2018.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin +358504131911
sähköposti [email protected]


Teksti Milja Nuuttila, Tarja Nikupaavo-Oksanen