Siirry sisältöön

Hervannan ja Kaukajärven alueen kirjoituskilpailu 2017 ratkennut

Julkaistu 14.12.2017 13.08

Hervannan ja Kaukajärven alueen kirjoituskilpailun parhaat kirjoitukset on valittu. Tulokset julkistettiin ja palkinnot jaettiin keskiviikkona 13.12.2017 klo 18 Hervannan kirjastossa. Kirjoituskilpailussa palkittiin kuusi kirjoittajaa. Ensimmäisen palkinnon sai Katri Ikonen runokokoelmallaan ”Kalenterijuna”.

Hervannan kirjoituskilpailun palkitut
 

Kilpailutöitä saapui määräaikaan mennessä 26 kappaletta, joista runovalikoimia oli 11 ja proosatekstejä 15. Osallistujia oli hieman vähemmän kuin edellisellä kerralla vuonna 2013. Arvosteluraati luonnehti kirjoituskilpailun tasoa vaihtelevaksi. Kilpailutöiden aiheina olivat mm. ihmissuhteet ja elämänkohtaloiden pohdinta, rakkaus, seksuaalisuus, maahanmuuttajien kohtaaminen, sota ja luonto. Työ- ja opiskelijaelämästäkin kirjoitettiin. Tarinat olivat pääosin vakavia ja realistisia. Runoissa oli sekä kokeellista että perinteistä lyriikkaa.

Arvosteluraatiin kuuluivat sarjakuvataiteilija, runoilija Vesa-Heikki Hietanen Hervannan Lyhyttavarasta, YTM Ritva Hokka-Ahti, äidinkielenopettaja Helena Hovila Kaukajärven koulusta, vuorovaikutussuunnittelija Sirpa Koivu PAKU ry:stä, Hervannan Sanomien entinen päätoimittaja Freija Metsähalme ja aluekirjastonjohtaja Taina Sahlander Tampereen kaupunginkirjastosta.

Kirjoituskilpailua on järjestetty vuodesta 1991 lähtien, nyt 20. kerran. Kilpailuun voivat osallistua Hervannan ja Kaukajärven alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat henkilöt, jotka eivät ole julkaisseet omaa teosta. Kirjoituskilpailu palkittiin tämän vuoden Hervannan Meriittitiili -huomionosoituksella.

Kilpailun järjestäjinä toimivat yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjasto/Hervannan kirjasto, Hervannan tiedotusyhdistys, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, PAKU ry. ja Lions Club Tampere/Hervanta.

Palkitut

1. sija, 450 €
Katri Ikonen, runokokoelmasta "Kalenterijuna"

2. sija, 300 €
Saana Simelius, novellista "Ruumiinlämpöoppi"

Jaettu 3. sija, 200 €
Laura Finska, novellista "Tunturilaulu"
Katri Ikonen, novellista "Taivastyö - sivuja suuremmasta"

Muut palkitut:
Jari Ahlberg, runokokoelmasta "Päälaella tasaista", 150 €
Jukka Honkamäki, novellista "Mun pojan tarina (ja ehkä vähän munkin)", 150 €
Kimmo Knutars, novellista "Äpärä", 100 €


Lisätietoja

Aluekirjaston johtaja
Taina Sahlander
puhelin 040 773 6725
sähköposti [email protected]