Siirry sisältöön

Linnainmaan päiväkoti peruskorjataan

Julkaistu 14.12.2017 19.01

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi Linnainmaan päiväkodin peruskorjauksen hankesuunnitelman kokouksessaan 14.12.2017. Tarvesuunnitelma hyväksyttiin elokuussa 2017.

Linnainmaan päiväkodissa on tällä hetkellä tilat seitsemälle ryhmälle ja 130 lapselle. Lisäksi päiväkodissa järjestetään kerhotoimintaa 2–5-vuotiaille lapsille. Perusparannuksen jälkeen päiväkotiin saadaan tilat kahdeksalle ryhmälle eli noin 160 lapselle sekä kerhotoimintaa varten noin 20 lapselle.

Peruskorjauksen toteutussuunnitelma on tarkoitus saada valmiiksi syyskuuhun 2018 mennessä. Tavoitteena on, että rakennustyöt alkaisivat syksyllä 2018 ja peruskorjattu päiväkoti voitaisiin ottaa käyttöön tammikuussa 2020. Perusparannuksen kustannusarvio on 4 150 000 euroa.

Vuonna 1982 valmistuneessa rakennuksessa tehdään mittava peruskorjaus sekä sisätiloissa että julkisivussa. Uusi päiväkotiryhmä sekä kerhotilat sijoitetaan Koilliskeskukseen siirtyneiltä nuorisotiloilta vapautuneisiin tiloihin. Sinne tulee myös oma sisäänkäynti. Päiväkodin keittiö ei vastaa tiloiltaan ja mitoitukseltaan nykypäivän vaatimuksia, joten päiväkotiin rakennetaan uusi keittiö ensimmäisen kerroksen itäpäätyyn. Leikkihalli sekä sen yhteydessä olevat varastot, näyttämö ja pienryhmähuone muutetaan isoksi saliksi. Vanhoja väliseinärakenteita puretaan ja uusitaan siinä laajuudessa kuin on tarpeellista alapohjarakenteen ja lattian pintarakenteiden korjaustöiden toteuttamiseksi. Lattian pintarakenteet uusitaan kaikissa tiloissa.

Päiväkodin julkisivujen kuntotutkimuksen toimenpide-ehdotuksessa suositellaan, että ulkoseinien tiiliulkoverhous ja vanhat lämmöneristeet poistetaan. Kustannusarvioon sisältyy julkisivujen eristeen ja verhouksen uusiminen. Kaikki ikkunat vesipelteineen ja ulko-ovet uusitaan.

Perusparannuksen yhteydessä parannetaan myös pihan toiminnallisuutta. Nykyiset pihan leikkivälineet ja aidat ovat uudehkoja, joten niitä pyritään hyödyntämään myös jatkossa. Pihalle rakennetaan pieni tekonurmipintainen pelikenttä.

Päiväkoti ei voi toimia kiinteistössä rakennustöiden aikana. Toiminta siirretään väistötiloihin Linnainmaan koulun tontille sijoitettaviin väliaikaisiin tiloihin peruskorjauksen ajaksi.


Lisätietoja

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki