Siirry sisältöön

Hiihdon olosuhteet paranevat -valmista latua Kaupin lisäksi mm. Hervannassa ja Lamminpäässä

Julkaistu 13.12.2017 15.37

Lumisateiden myötä Tampereen latuverkostoa on päästy huoltamaan ja osaan reitistöä saatu tehtyä jopa luonnonlumilatua. Yhteensä valmista hiihtolatua Tampereen seudulla on hiukan yli 20 kilometriä.

Hiihtolatu
 

Perinteisen hiihtotyylin hiihtäjille valmista latua löytyy Kaupista nk. tykkilumiladulta, jota on saatu säilölumen turvin tehtyä noin 1,2 kilometriä. Latu kulkee pesäpallokentän ympäri ja jatkuu jalkapallokentän takana metsän reunassa. Kaupin lisäksi myös Hervannan, Koivistonkylän, Lamminpään ja Ikurin alueille on saatu yhteensä noin 20 kilometriä valmista luonnonlumilatua. Muiden reittien osalta latureitti on pohjattu ja vaikka varsinaista hiihtolatua ei vielä ole, reitillä voi kuitenkin hiihtää vapaalla hiihtotyylillä.

Latumiehet päivittävät latutilanteen sähköiseen Ulkoinen linkkiTampereen kaupungin liikunta- ja ulkoilupaikkojen tiedotuspalvelu mSki:hin , joka havainnollistaa värikoodeilla reaaliaikaisesti kyseisen ladun kuntotilanteen sekä ladun pituuden. Muuta hiihtämiseen löytyvää tietoa löytyy verkkosivulta.

Latuetiketti haltuun!

Jotta kaikki saisivat miellyttävän hiihtokokemuksen, muistuttelemme hiihtäjiä yleisestä latuetiketistä, joka on hyvä palauttaa mieleen ennen ladulle lähtöä:

  • Ota huomioon muut hiihtäjät
  • Hiihdä oikeanpuoleista latua, ohita vasemmalta (ellei toisin ohjeisteta)
  • Säilytä riittävä etäisyys edellä hiihtävään
  • Noudata merkittyä hiihtosuuntaa
  • Nopeampi väistää hitaampaa ja yksin hiihtävä jonossa hiihtäviä
  • Älä hiihdä edellä menevän kannoille
  • Älä vaihda latua laskun aikana
  • Auttaminen on velvollisuus onnettomuuden sattuessa

Koirien ulkoiluttaminen latureiteillä

Latujen myötä monen koiranulkoiluttajan vakituinen ulkoilureitti saattaa muuttua. Pyytäisimme kaikkia koiran omistajia ystävällisesti huomioimaan sen, että koiraa ei voi vaaratilanteiden vuoksi ulkoiluttaa laduilla. Myös ladulla kävely on kielletty. Järjestyslaki mm. määrittelee, että koiraa ei saa päästää ladulle, ellei se ole erikseen sallittua. Maastohiihtoladut kuuluvat kuluttajaturvallisuuslain piiriin ja laki edellyttää latujen kunnon pysyvän turvallisella tasolla.


Teksti Satu Arvonen