Siirry sisältöön

Keskustoria visioidaan yleisötilaisuudessa 13.12., myös verkkokysely tulossa ideoinnin avuksi

Julkaistu 11.12.2017 10.43

Kaupunki aloittaa Keskustorin kehittämisen visiotyöllä, johon kutsutaan mukaan ideoimaan kiinteistöjen omistajia, keskustan yrittäjiä, yhdistyksiä ja kaupunkilaisia. Visiotyöstä pidetään yleisötilaisuus keskiviikkona 13.12.2017 Galleria Nottbeckissa (Finlayson, media 54, 1. krs) Tilaisuudessa on ohjelmaa kello 17 - 19. Nottbeckin ovet ovat auki kello 15 - 20.

Talvinen Keskustori
 

Esittelyjen ja keskustelujen aiheena on, millaisen Keskustorin haluamme olevan vuonna 2030. Miten vaikuttavat raitiotie ja Kunkun parkki? Rakennetaanko jotakin uutta, mitä ja minne? Mitkä ovat isojen ja pienten kaupunkitapahtumien paikat? Miten historia näkyy ja mitä tulevaisuus tarvitsee?

Tilaisuudessa on esillä Tampereella ensi kertaa 3D-tulostamalla tehtyjä pienoismalleja Keskustorista. Tampereen 3D-gallerian virtuaaliluolassa pääsee tutustumaan Keskustoriin kaupunkimallin avulla.

Verkkokysely avataan 13.12.

Sähköinen karttapohjainen kysely ideointia ja palautetta varten avataan 13.12.2017 sivulla www.tampere.fi/keskustori. Kysely on avoinna 31.1.2018 saakka. Vapaamuotoista palautetta voi antaa myös sähköpostilla palvelupiste Frenckelliin. Palautteessa tulee mainita, että se koskee Keskustorin visiotyötä.

Keskustori on Tampereen hallinnollinen ja historiallinen ydin. Sen tuntumasta alkoi Tampereen rakentaminen, kauppa ja teollisuus. Nykyisin se on tärkeä kulttuuri- ja tapahtuma- ja markkinapaikka. Tulevaisuudessa se on entistäkin parempi kohtaamispaikka, liikepaikka ja kaupunkilaisten yhteinen olohuone.

Keskustorilla on merkitystä koko läntisen ydinkeskustan elävyydelle. Raitiotie ja Kunkun parkki mahdollistavat kaupunkikuvan merkittävän kehittämisen.

Ideoinnin aiheita runsaasti

Keskustorin visiotyössä 2017 - 2018 voidaan ideoida muun muassa, mitä tulisi eteläosan bussikatosten tilalle, mitä pohjoisosan pysäköintialueiden tilalle sekä millainen kävely-ympäristö ja liikennejärjestelyt muutoinkin ovat. Myös torialueen liittyminen puistoihin ja Tammerkoskeen on mietittävänä, samoin lähikortteleiden ja liiketilojen liittyminen toriin.

Mietittävänä on myös, mitkä ovat markkina- ja torikaupan tarvitsemat rakenteet ja millaisia oleskelu- ja tapahtumapaikkoja haluttaisiin? Tulisiko Keskustorin yhteyteen jotain ihan uusia toimintoja? Mitä tulisi Frenckellin toimistojen tilalle? Onko täydennys- tai uudisrakentamisen paikkoja?

Keskustorin visiotyötä valmistelevia vaiheita 2016 - 2017 ovat olleet muun muassa 3D-mallinnukset ja historialliset selvitykset. Meneillään ovat arkeologiset maatutkaukset. Vuoden 2018 puolella selvitetään liikkumista ja liikennettä osana läntisen keskustan katuverkon suunnittelua.

Keskustorin visiotyön tavoitteista vuoteen 2030 halutaan käydä vuoropuhelua kaupunkilaisten sekä sidosryhmien kanssa maaliskuuhun 2018 saakka. Tavoitteiden kiteyttämisen jälkeen tehdään visio sekä ehdotus kaupungin päättäjille suunnittelun ja toteuttamisen osahankkeista aikatauluineen.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki/Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma
Hankekehityspäällikkö
Minna Seppänen
puhelin +358 40 150 9857

WSP Finland Oy, tavoitevaiheen vuoropuhelukonsultti:
Kehityspäällikkö
Susanna Harvio
puhelin 050 316 0193


Teksti Anna-Leea Hyry