Siirry sisältöön

Veteraanit puolisoineen Tampereen kaupungin juhlalounaalla

Julkaistu 5.12.2017 15.47

Tampereen kaupunki tarjosi jo perinteisen itsenäisyyspäivän lounaan sotiemme veteraaneille ja heidän puolisoilleen ja leskilleen. Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi tapahtuma oli tavallista juhlavampi, mutta tunnelma yhtä lämmin kuin aikaisempinakin vuosina. Vieraita vastaanottivat pormestari Lauri Lyly ja hyvinvointipalveluiden apulaispormestari Johanna Loukaskorpi. Juhlalounaan järjestelyistä ja Suomi100-menusta vastasi Tampereen Voimia.

Noin 170 veteraania ja heidän puolisoaan oli vastannut kutsuun ja saapunut Tammerkosken lukiolle. Tampereen kaupungin Luotsi-vapaaehtoiset olivat paikalla ohjaamassa ja avustamassa tarvittaessa. Salin pöytien välissä hääri poikkeuksellisen nuorta henkilökuntaa: Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Åkerlundinkadun toimipisteen opiskelijoilla oli kunniatehtävä tarjoilla vieraille.

Apulaispormestari Loukaskorven tervehdys aloitti ohjelman, jonka kuluessa kuultiin pormestari Lauri Lylyn juhlapuhe sekä näyttelijä Emilia Pokkisen musiikillinen lausuntaesitys. Pormestari painotti juhlapuheessaan veteraanien tärkeää roolia maamme kaikissa vaiheissa sotavuosista rauhan rakentamisen kautta hyvinvointivaltion kehittämiseen. - Tämän maan tukipilarit lepäävät työnne varassa. Teidän ansiostanne Suomi on maailman kärjessä, totesi pormestari Lyly. Hän korosti, että vapaa, vakaa ja turvallinen Suomi on rakennettu yhdessä ja yksi menestymisemme valteista on ollut yhtäläinen mahdollisuus kouluttautua riippumatta varallisuudesta tai perhetaustasta. Suomi ja Tampere pärjäävät osaamisella. - Kiitos, että olette rakentaneet menestystarinan ja luoneet edellytykset sen jatkumiselle, pormestari päätti puheensa.

Kutsuvieraille tarjottiin juhlavuoden henkeen suomalaisia makuja. Alkuruoaksi nautittiin savuporokeittoa ruisleivän kera ja pääruokana lohta kermaperunoilla. Jälkiruokakahvin kruunasi Kangasalan Tredun opiskelijoiden tätä juhlaa varten suunnittelema marjainen valkosuklaaleivos konjakin tai liköörin kanssa.


Lisätietoja

Palvelutuotantopäällikkö
Susanna Järvinen
puhelin 040 800 4887
sähköposti [email protected]