Siirry sisältöön

Keskustorilla esillä uusi historia-animaatio

Julkaistu 5.12.2017 14.34

Tampereen Keskustorilla on esillä uusi alueen rakennushistoriasta kertova kuvaesitys. Kaupunkiaukion ja rakennusten historia on esitetty havainnollisina 3D-mallinnoksina. Historia-animaatio on esillä tammikuun loppuun saakka sähköisessä toteemissa. Paikka on Hämeenkadun pohjoispuolisella jalkakäytävällä, Raatihuoneen ja teatterin välissä.

Viistokuva: Keskustoria lähialueineen
 

Rakennetun ympäristön historiaa esitellään 1600-luvulta nykypäivään saakka. Muun muassa kaikki nykyiset rakennukset ja rakennelmat löytyvät esityksestä nimettynä. Hieman kurkistetaan jo tulevaisuuteenkin, ainakin raitiotien tulo on jo varmaa. Esittelyllä halutaan tehdä tunnetuksi Keskustorin historiaa alkamassa olevan, alueen kehittämiseen tähtäävän visiotyön takia. Aineisto perustuu viime kesäkuussa valmistuneeseen selvitykseen, jonka julkaisu on ladattavissa osoitteessa www.tampere.fi/keskustori.

Kaupungin ja maakuntamuseon yhteinen kuvaesitys jatkaa maakuntamuseon laajempaa kulttuuriympäristötoteemi -hanketta. Muun muassa Tammelantorilla, Laukontorilla ja Hämeenkadulla on ollut historiasta kertovat kuvatoteemit.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma
Hankekehityspäällikkö
Minna Seppänen
puhelin +358 40 150 9857

Pirkanmaan maakuntamuseo
Tutkija
Hannele Kuitunen
puhelin 0503023458

Tutkija
Vadim Adel
puhelin 040 800 4872


Teksti Anna-Leea Hyry