a a

Jukka Kaukolalle Tampereen kaupungin elämäntyö-esteettömyyspalkinto

Julkaistu 30.11.2017 16.13

Tampereen kaupungin vammaisneuvoston myönsi vuoden 2017 esteettömyyspalkinnon kirjastotalo Metson valmistuneelle peruskorjaukselle vammaistenpäivän juhlaseminaarissa keskusvirastotalolla 29.11.2017. Samassa tilaisuudessa luovutettiin myös esteettömyyspalkinto elämäntyöstä aiemmin tänä vuonna eläkkeelle jääneelle Jukka Kaukolalle, joka toimi Tampereen kaupungin ensimmäisenä vammais- ja esteettömyysasiamiehenä vuodesta 2007 vuoteen 2017.

Valokuva: Jukka Kaukola
 

Jukka Kaukola oli tehtävässään erittäin arvostettu ja hänen ansiostaan esteettömyysnäkökulmien huomioiminen kaupungin suunnittelussa on vakiinnuttanut asemansa. Juhlapuheessaan Kaukola kiitti etenkin vammaisneuvostoa ja sen esteettömyystyöryhmää, joiden kanssa yhteistyössä esteettömyyden arviointiin ja edistämistyöhön on saatu arvokas kokemusasiantuntijuuden näkökulma.

Esteettömyyspalkinto elämäntyöstä on aiemmin myönnetty vain kahdesti: Kalle Könkkölälle sekä Toivo Enqvistille, joka on toiminut aktiivisesti mm. vammaisneuvostossa ja sen esteettömyystyöryhmässä.

Tiedotetta korjattu 1.12.2017: Elämäntyö-esteettömyyspalkinnon on aiemmin saanut myös Kalle Könkkölä.


Lisätietoja

Vammais- ja esteettömyysasiamies
Hanna Karojärvi
puhelin 040 801 6188
sähköposti [email protected]


Kuvat Hanna Karojärvi


Jaa: