Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki palkittiin hyvistä terveyspäätöksistä

Julkaistu 29.11.2017 9.50

Valtakunnallinen Yksi elämä -terveystalkoot palkitsi Tampereen kaupungin terveyspäätöksistään Turussa järjestetyssä juhlaseminaarissa 28. marraskuuta 2017. Yksi elämä -terveystalkoiden takana ovat Aivoliitto, Sydänliitto ja Diabetesliitto. Terveystalkoot pyrkii löytämään yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa rohkeita ja uudenlaisia keinoja terveyden edistämiseksi Suomessa. Parhaimmat onnistujat palkitaan vuosittain.

Juhlaseminaarissa palkittiin neljä organisaatiota, jotka ovat eri tavoin edistäneet Yksi elämä -terveystalkoiden tavoitteita. Tampereen kaupunki palkittiin Päättäjät-kategoriassa.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Tampereen kaupunki tekee jatkuvasti arvokkaita terveyspäätöksiä monella eri toimialalla. Tampereella on toteutettu muun muassa Sydänmerkki joukkoruokailuun sekä maksuttomat monipuoliset liikuntaryhmät lapsille ja nuorille, kehitetty lähiliikuntapaikkoja ja palkattu psykologi diabetesvastaanotolle. Tampereella on myös digiohjelman avulla kehitetty terveydenhuollossa potilastietojärjestelmiin kertyvän massadatan hyödyntämistä diabeteksen hoidossa.

Muissa kategorioissa palkittiin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote (Ammattilaiset), Vertais-chatin vetäjät (Vertais- ja paikallistoimijat) sekä Nordea (Työyhteisöt). Tampereen kaupungille luovutetun terveystalkoiden palkinnon kävi vastaanottamassa apulaispormestari Johanna Loukaskorpi.

- Tampereella on pitkäjänteisesti tehty hyvää ja vaikuttavaa työtä kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Hienoa, että hyvä työ huomioidaan ja saa valtakunnallista arvostusta, Loukaskorpi toteaa.


Lisätietoja

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja
Taru Kuosmanen
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki