Siirry sisältöön

Tullikamarin aukio uudistetaan täydennysrakentamalla - suunnittelu- ja toteutuskilpailu sekä asemakaavoitus alkavat

Julkaistu 23.11.2017 9.08

Tampereen kaupunki järjestää suunnittelu- ja toteutuskilpailun Tullikamarin aukion ja sen lähialueen uusimisesta ja täydennysrakentamisesta. Samalla alkaa alueen asemakaavoitus.

Tullikamarin aukion asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 23.11. - 14.12.2017. Tullikamarin aukio sijaitsee Tullikamarin itäpuolella Itsenäisyydenkadun varrella. Kilpailun suunnittelualueeseen kuuluu aukio ja sitä ympäröivät katualueet, kaava-alueeseen myös muun muassa Attilan vanhan kenkätehtaan tontti.

Asemakaavan lähtökohtia ja tavoitteita esitellään kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa maanantaina 11.12.2017 klo 17–19 Monitoimitalo 13:n Stenvall- ja Strömmer-luentosaleissa, Satakunnankatu 13.

Tavoitteena on uudistaa Tullikamarin aukio viihtyisäksi kaupunkitilaksi ja monikäyttöiseksi tapahtumapaikaksi sekä mahdollistaa aukion pohjoislaidan täydennysrakentaminen. Pinninkatu ja Tullikatu uudistetaan jalankulku- ja pyöräilypainotteisiksi. Suunnittelussa otetaan huomioon muun muassa huolto- ja pysäköintiliikenne, kaupunkimaiset hulevesiratkaisut sekä Tullikamarin aukion arvokas kulttuuriympäristö.

Tullin alueen kehittämisen taustalla on yleissuunnittelu, jossa osallistui laajasti alueen toimijoita ja kaupunkilaisia. Liikenteen ja maankäytön yleissuunnittelun lisäksi suunniteltiin pysäköintiä, taide- ja kulttuuritoimintaa sekä valaistusta.

Tullin alueen uudistaminen aloitettiin vuonna 2013 alueen toimijoiden visiotyöskentelyllä, mikä puolestaan oli yleissuunnittelun pohjana.

Kilpailuun haetaan ryhmiä

Kilpailuun haetaan suunnittelu- ja toteuttajaryhmiä, joissa on monipuolista osaamista kaupungin keskusta-alueelle sijoittuvasta täydennysrakentamisesta ja kaupunkiympäristön suunnittelusta. Kilpailu on luonteeltaan tontinluovutuskilpailu, ja sen pääasiallisena kohteena on Itsenäisyydenkadun varteen sijoittuvan täydennysrakennuksen tontinluovutus.

Lisäksi tavoitteena on löytää suunnitelma ja toteuttaja Tullikamarin aukion kokonaisvaltaiselle uudistamiselle. Kilpailun voittanut ehdotus toimii asemakaavan viitesuunnitelmana.

Kilpailuasiakirjat julkaistaan 23.11.2017 osoitteessa www.tampere.fi/tullikamarinaukionkilpailu. Kilpailuun osallistuville tarkoitettu kilpailuseminaari järjestetään maanantaina 11.12.2017 klo 9.30–11.30 Monitoimitalo 13:n Stenvall-luentosalissa, Satakunnankatu 13.

Lisätiedot:

Kilpailusihteeri Annina Vainio, Sito Oy

puh. 020 747 7353

[email protected]


Lisätietoja

Tullikamarin aukion kilpailu/ Tampereen kaupunki
Hankepäällikkö
Veikko Vänskä

Asemakaavoitus/ Tampereen kaupunki
Projektiarkkitehti
Anna Hyyppä
puhelin 040 800 7905


Teksti Anna-Leea Hyry