Siirry sisältöön

Ensin aurataan pääkadut ja bussireitit ja seudulliset pyöräilyn pääreitit

Julkaistu 22.11.2017 14.49

Kaupungin talvihoitotyöt alkavat yleensä ensimmäisten pakkasien ja lumen tulon myötä. Talvikunnossapitotyöt tehdään kadun kunnossapitoluokan mukaisessa järjestyksessä: ensiksi aurataan pääkadut ja bussireitit, sitten kokoojakadut ja asuntokadut. Pyöräteistä huolletaan ensiksi seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit. Liukkauden torjuntaan käytetään hiekoitussepeliä.

Aura Aleksis Kiven kadulla
 

Palaute karttapohjaiseen vikailmoitusjärjestelmään

Palautteen antaminen talvikunnossapidosta hoituu kätevimmin karttapohjaisen vikailmoitusjärjestelmän kautta. Se löytyy osoitteesta is.ramboll.fi/tre_yllapito_julkinen. Karttaan voi merkitä kohdan, josta antaa palautetta. Annetut palautteet käsitellään, ja halutessaan palautteen jättäjä saa erillisen vastauksen palautteeseensa. Kartalla näkyvät myös väylien kunnossapitoluokat sekä tieto siitä, jos jalkakäytävä kuuluu kiinteistön vastuulle.

Palautetta vastaanottaa myös palvelupiste Frenckell, Frenckelliaukio 2 B. Asiakaspalvelu on avoinna kello 8.30–15.45. Sähköpostiosoite on palvelupiste.frenckell(at)tampere.fi ja puhelinnumero 03 5656 4400.

Huomaa talvikunnossapidosta johtuvat pysäköintirajoitukset

Autoilijoiden kannattaa huomioida pysäköintirajoitukset, jotka ovat voimassa talvikautena hoitotöiden vuoksi. Kaduilla voi olla liikennemerkkejä, joissa on aikarajoitus tai joissa kielletään pysäköinti parillisina tai parittomina viikkoina tiettyyn kellonaikaan vuorokaudesta.

Keskustan alueella on kapeita katuja, joille on merkitty määräaikaisia pysäköintirajoituksia siirtokehotustauluilla. Asukas voi tilata kotikadun aurauksesta muistuttavan tekstiviestin. Ohjeet löytyvät netistä www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere, josta näkee myös aurausajat. Jos auto joudutaan siirtämään hinausautolla aurauksen tieltä, autonomistajalta veloitetaan noin 100 euron siirtomaksu.

Kalevassa vapaa pysäköinti poistettiin, ja pysäköintipaikat muutettiin keväällä joko kiekollisiksi ja/tai asukas- ja yrityspysäköintipaikoiksi. Myös Amurissa vapaa pysäköinti poistettiin, ja paikat muutettiin pääsääntöisesti maksullisiksi ja/tai asukas- ja yrityspysäköintipaikoiksi. Näilläkin paikoilla kannattaa huomioida liikennemerkit, ja siirtää auto merkin osoittamana aikana talvihoidon tieltä.

Kadut sekä kävely- ja pyörätiet ovat kaupungin vastuulla, jalkakäytävät kiinteistönhaltijan

Kadun talvihoitoon kuuluu lumen ja jään poisto sekä liukkaudentorjunta. Talvikunnossapidon lakisääteiset velvoitteet ovat pysyneet pitkään entisellään. Kaupunki huolehtii katujen ajoratojen, kävely- ja pyöräteiden sekä useiden pientalovaltaisten alueiden jalkakäytävien talvikunnossapidosta. Kiinteistönhaltijalle, käytännössä asukkaalle tai huoltofirmalle, kuuluu oman tontin viereisen jalkakäytävän talvikunnossapito. Myös tonttiliittymän lumivallin avaaminen on kiinteistönhaltijan tehtävä. Jos jalkakäytävä sijaitsee puiston, torin tai kaupungin kiinteistön kohdalla, kuuluu jalkakäytävän talvikunnossapito kaupungille.

Aurat kartalla -palvelu kertoo tehdyt auraukset ja liukkaudentorjuntatoimet

Reaaliaikainen Aurat kartalla -palvelu näyttää viimeisen 4, 12 ja 24 tunnin aikana tehdyt auraukset ja liukkaudentorjuntatoimet.

Aurat kartalla -palvelu – kartat.tampere.fi/auratkartalla – näyttää talvikunnossapitotoimet Tampereen Infran ylläpitämillä keskustan, Lielahden, Kissanmaan, Leinolan, Nekalan, Hervannan ja Vuoreksen kunnossapitoalueilla. Yksityisten urakoitsijoiden ylläpitämät Tampereen lounaisen, koillisen ja läntisimmän osan kunnossapitoalueet eivät toistaiseksi ole järjestelmässä.


Lisätietoja

Palautteet:
Asiakaspalvelu, Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma - pe 9 - 16


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Hanna Leppänen