Siirry sisältöön

Maahanmuuttajainfo palvelee videochatissa seitsemällä kielellä

Julkaistu 20.11.2017 14.26

Tampereen kaupungin maahanmuuttajainfo Mainio on avannut uuden videochat-palvelun. Maahanmuuttajainfon videochatissa voi keskustella joko tavallisella tekstichatilla tai videopuhelussa. Videopuhelussa on mahdollista jakaa ruutua ja katsoa nettisivuja tai täyttää lomaketta yhdessä neuvojan kanssa.

Mainion työntekijä tietokoneen äärellä.
 

Videochatissa palvellaan seitsemällä kielellä: suomeksi, englanniksi, arabiaksi, persiaksi, somaliaksi, kiinaksi ja venäjäksi. Jokaiselle kielelle on oma palveluaikansa.

Maahanmuuttajainfosta voi kysyä esimerkiksi asumiseen, työhön, opiskeluun, oleskelulupiin sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvistä asioista.

Videochat-palvelulla halutaan tarjota nopeasti ja helposti neuvontaa asiakkaille, jotka tulevat Mainioon välillä kaukaakin.

– Suurin osa asiakkaistamme on työttömiä, työikäisiä ihmisiä. Heillä ei ole liiaksi asti resursseja matkustaa Mainioon apua ja neuvoa saadakseen. Asiakkaat tulevat Mainioon eri puolilta Pirkanmaata. Lisäksi saamme yhteydenottoja ympäri Suomea – joskus jopa ulkomailta. Digitalisaatio voi oikein käytettynä tarjota ratkaisuja muun muassa näihin haasteisiin, kertoo maahanmuuttajatyön koordinaattori Takura Matswetu.

Maahanmuuttajainfon videochat löytyy Tampereen kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/mainio . Videochat toimii niin nettiselaimella tietokoneella kuin mobiililaitteessakin. Mobiililaitteella videoyhteyttä varten tarvitaan Vidyo-sovellus, jonka voi ladata ilmaiseksi laitteen sovelluskaupasta.

Maahanmuuttajainfo Mainion videochat on kokeilu, joka kestää toukokuuhun 2018 saakka. Kokeilu on osa Tampereen kaupungin Digiohjelmaa. Samalla arvioidaan, voidaanko vastaavanlaista etäneuvontapalvelua tarjota myös muissa kaupungin palveluissa.


Lisätietoja

Digitaalisen asiakaspalvelun kehittäminen
Projektipäällikkö
Outi Lehtinen
puhelin 050 538 2267
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Jukka Salminen