Siirry sisältöön

Raitiotiekaupunkien seminaari Tampereella tiistaina 28.11.

Julkaistu 17.11.2017 10.21

Tampere järjestää yleisölle avoimen raitiotiekaupunkien seminaarin tiistaina 28.11.2017 klo 9.15–12.15 Plevnassa, Finlaysonin alueella (os. Itäinenkatu 4). Seminaarin teemana on raitioteiden merkitys kaupungeille. Tilaisuus on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista verkkolinkin kautta 24.11. mennessä. Kaupungin sivuille tampere.fi/raitiotie tulevasta linkistä voi katsella seminaaria myös videoituna.

- Raitioteitä rakennetaan nyt paljon joka puolella maailmaa. Myös meillä Suomessa suunnitellaan tai rakennetaan uusia raitiotiejärjestelmiä jo useammassa kaupungissa. Tämän myötä nähtiin yhdessä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Turun kanssa tarpeelliseksi perustaa Suomen raitiotiekaupunkien verkosto parantamaan kaupunkien välistä yhteistyötä, kertoo projekti-insinööri Antti Haukka Tampereen raitiotien kehitysohjelmasta.

- Verkoston ovet ovat avoinna jatkossa myös muille tuleville raitiotiekaupungeille. Tampereella raitiotien rakentaminen on jo käynnissä, joten saimme kunnian isännöidä ensimmäistä seminaaria sekä sen yhteydessä pidettäviä asiantuntijatyöpajoja, Haukka toteaa valmisteluryhmän puolesta.

Seminaaria voi seurata videoituna reaaliajassa ja jälkikäteen tampere.fi/raitiotie - verkkosivuille tulevasta linkistä. Tilaisuuden kaksi pääpuheenvuoroa pidetään englanniksi, muut puheenvuorot suomeksi.

Suomen raitiotiekaupunkien seminaari: Raitioteiden merkitys kaupungeille

Ti 28.11.2017 klo 9.15–12.15 Finnkino Plevna, Itäinenkatu 4, Tampere

Ohjelma:

9.15 Tilaisuuden avaus,

Apulaispormestari Aleksi Jäntti, Tampereen kaupunki

9.20 Suomen raitiotiekaupunkien verkoston esittely,

Antti Haukka, Tampereen kaupunki

9.30 Bergen Light Rail – an urban transformation project

Rune Herdlevær, City of Bergen

10.30 Kahvitauko

10.50 Urban design of Light rail – best practices

Stephan Besier, StadtBahnGestaltung

11.50 Kommenttipuheenvuoroja ja keskustelua

12.10 Tilaisuuden päättäminen

Ville-Mikael Tuominen, Tampereen kaupunki


Lisätietoja

Tampreen kaupunki, Raitiotien kehitysohjelma
Projektipäällikkö
Antti Haukka
puhelin 040 180 7096


Teksti Anna-Leea Hyry