Siirry sisältöön

Espanjan kielen opetusta lisätään Tampereen perusopetuksessa

Julkaistu 16.11.2017 19.36

Ensi lukuvuoden alusta lähtien Tampereen kouluissa on mahdollisuus opiskella espanjaa nykyistä laajemmin. Syksystä 2018 alkaen koululaiset voivat opiskella espanjaa A1-kielenä lännen alueella Tesoman koulupolulla ja A2-kielenä koillisella alueella Kämmenniemen koulupolulla ja kaakossa Pohjois-Hervannan koulupolulla.

Tällä hetkellä Tesomalla opiskellaan A1-kielinä englantia ja saksaa. A1-espanjan lisääminen kielivalikoimaan helpottaa erityisesti painotusluokkien kieliryhmien perustamista. Koillisella ja kaakkoisella alueilla ei ole tällä hetkellä tarjolla A2-espanjaa.

Tavoitteena on, että tamperelaiset koululaiset voisivat opiskella vieraita kieli mahdollisimman monipuolisesti. Huomiota kiinnitetään siihen, että Tampereella olisi hyvät mahdollisuudet opiskella myös vähemmän opiskeltuja kieliä. Kielitarjontaa pyritään laajentamaan muuttuvien tarpeiden mukaan. Lasten huoltajilta on tullut toiveita erityisesti espanjan kielen lisäämisestä koulupolkujen kielivalikoimiin. Espanjan kielen opetuksen lisäämisestä perusopetuksessa päätettiin Tampereen kaupungin kulttuuri- ja sivistyslautakunnan kokouksessa 16.11.2017.


Lisätietoja

Kasvatus- ja opetuspäällikkö
Tuija Viitasaari
puhelin 050 432 3529
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki