Siirry sisältöön

Tampereen kaupungille viisi lukiokoulutuksen erityistehtävää

Julkaistu 15.11.2017 19.42

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Tampereen kaupungin lukioille 1.8.2018 alkaen kaksi uutta lukiokoulutuksen erityistehtävää, kun Hatanpään lukiolle myönnettiin musiikkipainotteisen opetuksen (musiikki ja musiikkiteatteri) ja Tampereen klassilliselle lukiolle luonnontiedepainotteisen opetuksen valtakunnallinen erityistehtävä.

Erityistehtävässään jatkavat edelleen englanninkielinen IB-opetus Tampereen lyseon lukiossa, kuvataidepainotteinen opetus (kuvataide ja desing) Tammerkosken lukiossa sekä urheilupainotteinen opetus Sammon keskuslukiossa.

Tampereen kaupunki oli hakenut myös urheilun valtakunnallista kehittämistehtävää, joka jätettiin myöntämättä.

Tampereen kaupunki ei saanut myöskään erityistä koulutustehtävää viestintäpainotteiseen opetukseen, joka on tähän saakka ollut Sammon keskuslukiolla. Opetus- ja kulttuuriministeriö ei myöntänyt viestintäpainotteisen opetuksen erityistehtäviä lainkaan.

Kaupunki aikoo tehdä asiassa oikaisuvaatimuksen, jota perustellaan viestintäkasvatuksen merkityksen kasvulla yhteiskunnassa sekä pitkällä jatkumolla, joka eri koulutusasteiden antamalla viestintäkasvatuksella on Tampereella.

Viestinnän opiskelu jatkuu Sammon keskuslukiossa painotuksena

Tampereen kaupungin tarkoituksena on jatkaa viestintäpainotteista opetusta Sammon keskuslukiossa opetussuunnitelmallisena painotuksena. Ensi syksynä viestinnän painotuksessa aloittavat uudet opiskelijat eivät kuitenkaan voi enää korvata viestinnän opinnoilla osaa lukion muista opinnoista, kuten lukion erityistehtävässä voi tehdä.

Samalla viestinnän painotusta kevennetään niin, että erillisen todistuksen painotuksesta saa, kun on suorittanut viestinnän opintoja kahdeksan kurssia. Erityistehtävässä vähimmäismäärä on ollut 12 kurssia.

Sammon lukiossa opintonsa syksyllä 2017 ja sitä aikaisemmin aloittaneilla viestinnän opiskelijoilla opiskelu jatkuu entiseen tapaan.

Elinvoima- ja osaamislautakunta merkitsi opetus- ja kulttuuriministeriön lokakuussa tekemän päätöksen tiedoksi 15.11.2017.


Lisätietoja

Hist. ja yht.k.opin leht. (Aik
Jorma Suonio
puhelin 050 330 2078
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen