Siirry sisältöön

Kaupungin henkilöstön lapsia vierailee työpaikoilla

Julkaistu 15.11.2017 12.47

Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään Lapsen oikeuksien viikon perjantaina 24.11.2017. Tampereen kaupungin henkilöstö voi ottaa lapsensa tai muun läheisen lapsen mukaan työpaikalleen, jos se on töiden kannalta mahdollista.

Aamu- tai iltapäivän mittaisen tutustumisen aikana lapsille voidaan järjestää esittelytilaisuus, tutustumiskierroksia tai työpaikkaan liittyvää pientä toiminnallista ohjelmaa.

Esimerkiksi keskusvirastotalossa vierailevat lapset pääsevät kiertämään talossa, tapaamaan pormestari Lauri Lylyä ja käymään kaupunginarkistossa.

Moni lapsi ei välttämättä edes tiedä tai osaa selittää, mitä oma vanhempi tekee työkseen. Lasten on kuitenkin tärkeää nähdä, missä heille tärkeät aikuiset viettävät päivänsä ja mitä työnteko on. Myös työpaikkojen on hyvä nähdä työntekijöiden lapsia.

Tampereen kaupunki osallistui päivän viettoon jo viime vuonna.

– Tunnelma oli positiivinen ja ainakin keskusvirastotalon esittelykierroksille osallistuneet lapset taisivat tykätä käynnistään, kertoo lapsiasiamies Tiia Heinäsuo.

YK:n Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20.11. Mallia Lapsi mukaan töihin -päivään on otettu vastaavista kansallisista päivistä, joita vietetään muun muassa Yhdysvalloissa ja Englannissa. Lapsiasiavaltuutetun toimisto koordinoi kampanjapäivän suunnittelua yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa.


Lisätietoja

Lapsiasiamies
Tiia Heinäsuo
puhelin 050 411 2434
sähköposti [email protected]


Teksti Tuuli Oinonen