Siirry sisältöön

Tampereen ensimmäinen galleriaviikko täyttää näyttelytilat tapahtumilla

Julkaistu 31.10.2017 10.48

Miltä tuntuisi katsella taidetta barokkimusiikin, jazzin tai vaikkapa harmonikan säestyksellä? Tai mitäpä jos näyttelyn keskellä heittäytyisit seuraamaan improvisaatioteatteria tai kabaree- tai butoh-tanssia? Tai nauttimaan runoista? Voisit myös pysähtyä kuuntelemaan ja keskustelemaan taiteilijan itsensä kanssa hänen teoksistaan. Entä jos itse kokeilisit taiteen tekemistä taiteilijan opastuksella? Tämä kaikki on mahdollista tamperelaisissa taidegallerioissa Galleriaviikon aikana 13. - 19.11.

Apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki, kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi, taidehistorioitsija/kriitikko Maaria Salo ja tutkija Saara Särmä vetävät viikon aikana kierroksia gallerioissa. Heidän opastuksellaan avataan uusia näkökulmia ja lähestymistapoja näyttelyihin, puhutaan yleisön kanssa taiteesta ja taiteen vierestä. Galleriakierroksia on tarjolla myös englanniksi, venäjäksi ja tampereenkiälellä.

Galleriaviikko järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Idea on syntynyt syksyllä 2016 käynnistyneen gallerioiden yhteistyön tuloksena. Mukana ovat Galleria Himmelblau, Galleria Nykyaika, Galleria Rajatila, Galleria Ronga, Galleria Saskia ja Taidekeskus Mältinranta. Myös Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ovat mukana järjestelyissä, vaikkakin näyttelytilat Galleria Emil ja Studio ovat paraikaa remontin vuoksi suljettuna.