Siirry sisältöön

Kirjastoissa juhlitaan marraskuussa

Julkaistu 26.10.2017 8.03

Tampereen kaupunginkirjasto juhlii marraskuun lopussa pääkirjasto Metson mittavan remontin valmistumista, 100-vuotiasta Suomea ja sen sivistyksen kivijalkaa, kirjastoja. Juhlaviikkojen monipuolinen ohjelma on rakennettu asiakkaiden toiveita kuunnellen ja jokaiselle jotakin -periaatetta noudattaen.

Kirjaston juhlaviikkojen esiintyjiä
 

Tampereen kaupunginkirjaston juhlaviikkoja vietetään 13.–26.11.2017. Ensimmäisen viikon ajan tapahtumia on lähikirjastoissa ympäri kaupunkia, ja jälkimmäisellä viikolla juhlat siirtyvät pääkirjastoon. Juhlaviikot huipentuvat uuden Metson avajaisiin sunnuntaina 26.11., jolloin pääkirjasto on poikkeuksellisesti avoinna klo 11–17. Sunnuntaihin ajoittuvat juhlallisuukset ovat esimakua vuoden 2018 alusta alkavasta Metson sunnuntaiaukiolosta.

Ohjelman pohjana asiakkaiden toiveet

Kirjaston juhlaviikot ovat osa valtakunnallisen Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuoden teema Yhdessä näkyy vahvasti myös kirjaston juhlaviikoilla, joiden suunnittelu aloitettiin vuoden alussa kaikille avoimella ohjelmatoivekyselyllä ja esiintyjähaulla. Saaduista vastauksista koostettiin runko juhlaviikkojen ohjelmaan. Monet tapahtumista toteutetaan yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden (esim. Sanataideyhdistys Yöstäjä, Pirkkalaiskirjailijat, Tampereen yliopiston toimittajakoulutus) kanssa.

Juhlaviikoilla pääkirjastossa ja lähikirjastoissa on tarjolla monenlaista ohjelmaa: odotettuja kirjailijavieraita, musiikkia, ajankohtaiskeskusteluja, lastentapahtumia ja koko perheen menoja. Kirjailijoista vieraiksi saadaan muun muassa Anneli Kanto, Salla Simukka ja tamperelaislukijoiden suursuosikki Seppo Jokinen. Uuden Metso TALK -keskustelusarjan tiimoilta lavalle nousevat Kimmo Ohtonen ja Leo Stranius. Lapsille on luvassa satuja, työpajoja, sirkusta, taikuutta ja musiikkia. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Uuden Metson avajaiset sunnuntaina 26.11.

Pääkirjasto Metson juhlaviikolla oman tapahtumapäivänsä saavat niin lapset, nuoret, kirjallisuudenystävät kuin musiikista kiinnostuneetkin. Teemapäivät johdattelevat juhlintaa kohti viikonlopun ohjelmantäyteisiä päiviä: lauantaina keskitytään sanataiteeseen ja sunnuntaina juhlat huipentuvat kaikille avoimiin avajaisiin.

Sunnuntaina muun muassa lauletaan karaokea, tanssitaan, tietovisaillaan, juhlitaan 20-vuotiasta kirjastokissa Kirjattia ja nautitaan Höpinätötterön show’sta. Avajaiskakkua ja kahvia on tarjolla klo 12 alkaen 500 ensimmäiselle. Lapsille on jaossa ilmapalloja, ja kirjastoautoista tuttu Bookie-peikko on mukana avajaishumussa.

Juhlaviikkojen ohjelma (pdf)


Lisätietoja

Tapahtumakoordinaattori
Anna Szalay
puhelin 040 800 4836
sähköposti [email protected]

Viestintäsuunnittelija
Emma Salmi
puhelin 0400 581 510
sähköposti [email protected]


Teksti Emma Salmi