Siirry sisältöön

Tampereen me-talo viettää avajaisia, tule mukaan!

Julkaistu 6.10.2017 15.03

Tampereen me-talo aloittaa toimintansa lokakuun aikana Peltolammilla ja Multisillassa. Me-talo tuo alueelle uudenlaisen, kaikenikäisille avoimen kynnyksettömän kohtauspaikan ja monipuolista, maksutonta toimintaa. Me-talo viettää iloisia avajaisia tiistaina 10.10.2017 klo 16.30 alkaen Peltolammin koululla ja kutsuu mukaan kaikki toiminnasta kiinnostuneet kaupunkilaiset.

Me-talon avajaisia vietetään klo 16.30–20.00 Peltolammin koululla (os. Säästäjänkatu 16). Avajaistapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Avajaisten ohjelmassa on muun muassa yhteisötaide- ja sirkustyöpajoja sekä SuperSamin liikunnallisia esityksiä koulun tiloissa. Avajaisten kunniaksi 200 ensimmäiselle avajaisvieraalle on tarjolla hodari ja munkkikahvit. Koulun yhteydessä sijaitsevassa Peltolammin kirjastossa vierailee kirjailijavieras Arto Lappi. Kirjasto on avajaispäivänä avoinna klo 20.00 saakka.

Tilaisuuden alussa klo 17.00 kuullaan Tampereen kaupungin apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäen ja Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nordin avajaispuheenvuorot. Tapahtuman pääesiintyjä, nouseva suomalainen 19-vuotias supertähti Benjamin astuu lavalle noin klo 18.45.

Tampereen me-talon avoin toiminta käynnistyy Peltolammin koululla syysloman jälkeen maanantaina 23.10.2017 (viikko 43). Toimintaa järjestetään aluksi maanantaisin klo 9.00–15.00, tiistaisin klo 13.00–19.00 ja torstaisin klo 13.00–19.00. Avoimen toiminnan aikaan me-talolle voi tulla tapaamaan muita alueen asukkaita pelailun, kahvittelun tai muun mukavan yhdessäolon merkeissä.

Asukkaat, seurat ja yhdistykset tiiviisti mukana

Toiminnan mahdollistaa Me-säätiö ja toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhdessä eri toimijoiden ja alueen asukkaiden kanssa. Alueella ryhdytään luomaan uutta verkostomaista toimintamallia, josta tulee suunnitteilla olevan Peltolammin hyvinvointikeskuksen toiminnan perusta.

Ideana on tarjota kaikille alueen asukkaille avointa maksutonta tilaa ja toimintaa, joka käytännössä sijoittuu Peltolammin koululle ja alueen muihin tiloihin. Hankkeessa kehitetään Peltolammin koulun sekä alueen muiden palvelujen yhteinen toimintamalli, jolla edistetään asukkaiden hyvinvointia. Me-talo tuo alueelle kohtauspaikkoja ja lisää asukkaiden monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Tämä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä lasten ja nuorten sekä eri seurojen ja yhdistysten kanssa.

Tavoitteena on edistää hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä yhdessä asukkaiden kanssa. Eri puolille Suomea syntyvien me-talojen tarkoitus on osaltaan toteuttaa säätiön visiota, jonka mukaan Suomessa ei ole yhtään syrjäytynyttä lasta tai nuorta vuonna 2050.

Kerro talon väelle toiveesi ja ehdota uutta!

Me-talojen lähtökohtana on, että toiminta suunnitellaan kaupunkilaisten tarpeista ja toiveista lähtien. Myös Peltolammin–Multisillan me-talon väki on kiinnostunut uusista ideoista, tavoista ja ehdotuksista, joilla voitaisiin tukea ja lisätä alueen asukkaiden hyvää arkea ja yhteisöllisyyttä. Ehdotuksia voi antaa esimerkiksi vastaamalla avajaisissa järjestettävään kyselyyn, Tampereen me-talon somekanavissa tai sähköpostilla (jarno.koskinen(at)tampere.fi).

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja

Tampereen me-talo
Projektipäällikkö/Aluekoordinaattori (etelä)
Jarno Koskinen
puhelin 040 806 3987
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen