Siirry sisältöön

Elinvoima- ja osaamislautakunta myönsi lisärahaa innovaatioseteleihin

Julkaistu 5.10.2017 17.57

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti 5.10.2017 myöntää kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:lle 240.000 euroa lisärahaa innovaatiosetelien jakamiseksi yrityksille.

Setelin avulla yritykset hankkivat liiketoimintansa kehittämiseksi tarvittavia innovaatio-, kasvu- ja kansainvälistymispalveluja toisilta yrityksiltä, korkeakouluilta tai tutkimus- ja kehitysorganisaatioilta.

Syyskuussa 2017 toteutetussa haussa innovaatiosetelit arvottiin kaikkiaan 58:lle hakukriteerit täyttäneelle yritykselle. Haussa ilman innovaatioseteliä jäi kaikkiaan 90 hakukriteerit täyttävää yritystä. Nyt myönnetyllä lisärahalla arvotaan kaikkiaan 48 uutta innovaatioseteliä näiden 90 yrityksen kesken.

– Innovaatiosetelin vaikutuksista ja toimintamallista aiemmin saatu käyttäjäpalaute on ollut lupaavaa. Merkittävä osa yrityksistä on saanut tai uskoo saavansa huomattavaa liikevaihdon lisäystä tai jopa laajentavansa toimintaansa uudelle markkina-alueelle setelin avulla. Tämän vuoksi katsoimme tarkoituksenmukaiseksi mahdollistaa hyvin alkaneelle kokeilulle jatkoa. Tavoitteena on edistää kasvua sekä aloittavissa että jo kasvavissa yrityksissä mahdollistamalla niille uudet avaukset palveluissa ja tuotekehityksessä, summaa apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki.

Innovaatioseteli-hankkeessa pilotoidaan uudenlaista rahoitusvälinettä ja sähköistä asiointijärjestelmää yhteistyössä pk-yritysten kanssa. Syksyllä 2016 käynnistyneessä pilottihankkeessa on myönnetty tähän mennessä yhteensä 162 seteliä. Innovaatiosetelillä edistetään suunnitelmallisesti kokeilutoimintaa, innovatiivisia ratkaisuja sekä tuote- ja palvelukonseptien kehittämistä yrityksissä, joiden liiketoiminta linkittyy Smart Tampere-ohjelman teemoihin.

Lisätietoja:

Yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
Tuija Telén
puhelin 040 801 6009
sähköposti [email protected]

Asiakkuusjohtaja, Business Tampere
Niina Immonen
puhelin 040 821 5113
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen