Siirry sisältöön

Tampereelle suunnitellun monitoimiareenan osakassopimus allekirjoitettiin

Julkaistu 3.10.2017 10.11

Tampereelle suunnitellun monitoimiareenan osapuolet allekirjoittivat osakassopimuksen 3.10. Tampereen Raatihuoneella. Rakentamisen valmistelutyöt käynnistyvät heti ja valtiontuen varmistuminen eduskunnan lisätalousarviossa varmistaa töiden jatkumisen. Monitoimiareena valmistuu 2021.

Kansi ja Areena -hankkeen havainnekuva
 

Monitoimiareenan osakassopimuksen allekirjoittivat SRV projektiyhtiön puolesta ja Tampereen kaupunki. Kaupunki on monitoimiareenassa vähemmistöosakkaana 40% osuudella. Monitoimiareenan lainarahoituksen kumppanit ovat Nordea, Handelsbanken, OP-Tampere ja LähiTapiola Yritysrahoitus.

Hanketta edistetään hyvässä yhteistyössä Liikenneviraston kanssa ja rautatieliikenteen toimivuus Kannen ja monitoimiareenan rakentamisen aikana varmistetaan.

SRV julkaisi merkittäviä monitoimiareenan toimijoita. Tappara ja Ilves pelaavat monitoimiareenassa kaudesta 2021-2022 alkaen. Monitoimiareenan päälle rakennettavaa noin 300 huoneen hotellia tulee operoimaan Lapland Hotels. Jo aiemmin monitoimiareenaan varmistuneesta Suomen toisesta kasinosta on tehty vuokrasopimus. Monitoimiareenan ravintoloiden operoinnista vastaa Restamax, joka tuo monitoimiareenaan Suomen suurimman tapahtumaravintolan.

- Tampereen kasvu on maamme toiseksi nopeinta. Kaupungin on kehityttävä ja kyettävä tarjoamaan puitteita yrityksille ja koteja asukkaille. Kansi ja Areena -hankkeessa kumpikin tavoite toteutuu. Lisäksi saamme maailmanluokan areenan, jonka yhteyteen tulee uusia palveluita ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Koko Kansi ja areena -hankkeen laajuus on 120 000 kerrosneliömetriä. Kansi ja areena -hankkeen ensimmäinen vaihe sisältää monitoimiareenan ja kolme liike-, toimisto- ja asuinrakennusta, yhteensä lähes 80 000 kerrosneliömetriä. SRV ja sijoittajat ovat tehneet sopimuksen koko Kansi ja areena -hankkeen sekä Ranta-Tampellan asuinkorttelin toteuttamisesta. Koko hankeen arvioidaan valmistuvan 2023 mennessä.

Kuva: monitoimiareenan osapuolet allekirjoittivat osakassopimuksen
Monitoimiareenan osakassopimuksen allekirjoittivat 3.10.2017 Tampereen kaupungilta konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja pormestari Lauri Lyly sekä SRV:ltä varatoimitusjohtaja Timo Nieminen ja hankejohtaja Henrik Eklund.

Lisätietoja

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356

Hankejohtaja
Tero Tenhunen
puhelin 050 540 2860


Teksti Anna-Maria Maunu

Kuvat SRV / Studio Libeskind ja Hanna Leppänen