Siirry sisältöön

Tampere palkittiin perheliikuntamyönteisenä kuntana

Julkaistu 22.9.2017 11.55

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö kannustavat tämän syksyn aikana palkitsemalla Suomen perheliikuntamyönteisiä kuntia. Tampere palkittiin perheliikuntamyönteisestä toiminnasta kunniamaininnalla 21. syyskuuta 2017.

 

Kunniamaininnan saavat tämän syksyn aikana 11 kuntaa, jotka ovat edistäneet perheiden omatoimista liikkumista ja liikkumisolosuhteita sekä ohjattua perheliikuntatoimintaa erityisen monipuolisesti ja erilaisten perheiden, myös erityisryhmien näkökulmasta.

Perheliikuntamyönteisyyden arvioinnissa ministeriöt arvioivat muun muassa ohjatun toiminnan edullisuutta tai maksuttomuutta sekä sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen saavutettavuutta ja monipuolisuutta. Huomiota ministeriöt kiinnittivät myös siihen, miten kunnan neuvoloissa, varhaiskasvatuksessa ja kouluterveydenhuollossa ohjataan lapsia ja lapsiperheitä liikunnan pariin. Paikallisten järjestöjen kanssa tehtävä yhteistyö, kuntalaisten kuuleminen kehittämistoiminnassa ja erityisten perheliikunnan kehittämishankkeiden toteuttaminen olivat niin ikään arvioinnin tärkeitä kriteereitä. Lisäarvoksi katsottiin aktiivisuus muun muassa Liikkuva koulu -toiminnassa.

Kuntien palkitseminen perheliikuntamyönteisyydestä sisältyy valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan ja on osa ministeriöiden Liikkuva lapsuus -yhteistyölupausta.


Lisätietoja

Liikkuva Tampere -hanke
Projektipäällikkö
Johanna Riippi
puhelin 040 806 2736
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki

Kuvat Opa Latvala